Tomašević: Ovo je samo prvi korak

Dejan Tomašević, generalni sekretar KS Srbije i trofejni as, neće biti predsednik FIBA Evrope. Na izborima za prvog čoveka organizacije u Minhenu izgubio je od Turgaja Demirela koji je dobio mandat do 2023. godine.

Tomašević je čestitao Demirelu na reizboru, a potom poručio da da će i u budućnosti nastaviti da se zalaže za pozitivne promene u košarci zarad daljeg razvoja igre pod obručima.

– Tokom karijere sam naučio da su porazi, baš kao i pobede, sastavni deo sporta kojim se bavim i da treba iz obe situacije izvući ono dobro, pozitivno i nastaviti dalje uzdignute glave. Tako i sada, želim da čestitam Turgaju Demirelu na reizboru za predsednika FIBA Evropa i da mu poželim sve najbolje tokom narednog mandata.

Tomašević se zahvalio svima koji su ga podržavali tokom kampanje u proteklom periodu.

– Hvala predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću, mojim saradnicima i velikom broju ljudi koji su verovali u moj program. Nema mesta razočaranju, već samo optimizmu, jer je moja kandidatura bila samo početak i prvi korak ka promenama na bolje koje su neophodne zarad daljeg razvoja košarke. Nastaviću da se zalažem za razvoj košarke kako u Srbiji, tako i u Evropi. Takođe, želim da Savezi u regionu podignu saradnju na još viši nivo. To moja misija od koje ne odstupam, bez obzira na trenutnu funkciju ili poziciju. U narednom periodu ću se fokusirati na žensko Evropsko prvenstvo, čiji je Srbija domaćin, kao i na Svetsko prvenstvo za košarkaše u Kini, jer su ta takmičenja naš trenutni prioritet – rekao je Tomašević.

KATEGORIJE