Tomić: Cedevita nije zaboravila da igra košarku, mnogi ih prerano otpisuju

Crvena zvezda u odličnom raspoloženju dočekuje Cedevitu u derbiju kola ABA lige. Posle ubedljive pobede protiv Galatasaraja izabranici Milana Tomića žele da nastave sa dobrim rezultatima.

Priliku za to imaće u subotu uveče u dvorani “Aleksandar Nikolić” (21.00).

– Očekuje nas jedna vrlo jaka i dobra utakmica protiv Cedevite koja je do sada igrala sa dosta uspona i padova, ali koja ima svoj kvalitet. Gubili su i od Lokomotive i od Budućnosti velikom razlikom, ali su pronalazili način da se vrate u utakmicu, a ovu poslednju protiv Budućnosti i dobiju – rekao je Tomić.

U redovima hrvatskog tima je došlo do promena, kako u stručnom štabu, tako i u igračkom kadru.

– Pokazali su reakciju promenom trenera i vidim da ih mnogi otpisuju prerano. Niti su ti ljudi zaboravili da igraju košarku, a imaju dobre pojedince koji imaju iskustvo i kvalitet i veliki broj ovakih utakmica u karijeri. Pojačali su se i angažovali Džejkoba Pulena. Sigurno će biti dobar protivnik i zato moramo da odigramo sa puno energije i fokusirani od početka do kraja jer ponavljam mogu da reaguju i da se vrate u svaku utakmicu i pored velikog zaostatka – jasan je Tomić.

Sa trenerom se složio i Ognjen Dobrić.

– Očekuje nas utakmica sa jako kvalitetnim protivnikom. Pokazaće reakciju sa dolaskom novog trenera Slavena Rimca, a već su pokazali koliko mogu da budu opasni i kvalitetni drugim poluvremenom protiv Budućnosti. Tom pobedom i načinom na koji su je ostvarili pokazali su da su tim i da imaju karakter. Imaju dobru ekipu koja je pojačana Džejkobom Pulenom koji je svima dobro poznat, a tu su i Kobs, Bel i Agilar… Moraćemo da odigramo dobru timsku utakmicu i uz podršku sa tribina, koja se videlo koliko nam znači protiv Galatasaraja, nadam se da ćemo doći do pobede – zaključio je Dobrić.

KATEGORIJE