Tomić: Imamo još da učimo i radimo

Trener Crvene zvezde Milan Tomić je istakao da je vise od pobedonosnog niza u predsezoni, nastavljenog duelom sa Nižnjim Novgorodom, daleko važnije što ekipa svakim danom napreduje.

– Ovaj meč nam je značio, jer smo igrali sa jakom ekipom. Mogu da kažem da je do sada bio najbolji meč, jer posle pobeda od 30 i više poena razlike, ne možete da pravite velike analize. Protv Antverpena smo gubili 20, a zatim smo za deset minuta napravili 29. Ima još da se uči. Ovo sve je škola za mlađe igrače, jer nemaju sliku kako da se vrati rezultat. Kada je pobeda od 30 poena razlike, svi kažu super je ekipa, ali ne mogu da ništa pokem. Ovakav meč kao sa Nižnjim je odličan preds Superkup, da budemo spremniji – rekao je Tomić.

Otkrio je i cilj na Superkupu u Laktašima.

– Videli ste. Svim igračima pružamo šnsu, svi uglavnom igraju između 15 i 17 minuta, kako bi se pokazali. Taj ko je najbolji i koji je hteo da se pokaže taj će i da igra. Na Superkupu ćemo nastaviti da proigravamo, ali planiramo i da dobijemo.

U timu crveno-belih je devet novih igrača…

– Treba da se radi, svakog dana moraju da napreduju. Ne očekujem recimo od Simanića da za nedelju dana odmah odskoči 300 odsto i bude NBA. Hoću da radim s njim svakog dana, korak po korak, i da negde negde u toku sezone napravi odksok u karijeri. Veliki je talenat. Ali, imamo još talentovanih momaka, treba polako i strpljenja. naravno, moraju i utakmice da se odbiju. Uvek idemo da dobijemo, pa makar i sa jedan poen razlike.

Tomić je dodao da je zadovoljan radom i zalaganjem svih momaka.

– Prezadovoljna sam. Stvarno se trude. Moramo da budemo na nivou Evrokupa i ABA lige, kada gledamo Budućnost, Cedevitu, pa Partizan, s kojim je uvek derbi… U takvim utakmicama moraju fizikalije da budu zajedno sa glavom da se uradi nešto. Imaju još da rade, a ja sam spreman da radim s njima.

Trener srpskog šampiona insistira na igri u tranziciji.

– Hoću lake poene… Ali, danas nismo to imali, a postigli smo 88 poena, što sam im i rekao u svlačionici. Da smo imali pet kontranapada, ubacili bismo preko 90. U lošj igru u tranziciji, dali smo skoro 90 poena. Mislim da je sve ovo i očekivano, jer posle priprema i toliko prijateljskih utakmica, normalno je da nisu imali energije i hteo sam da se danas otvori utakmica za publiku. Hvala im što su došli u ovolikom broju da nas podrže. Svaka im čast.

Foto: Twitter/@kkcrvenazvezda

KATEGORIJE