Tomić: Nismo još završili posao…

Trener Crvene zvezde, Milan Tomić, mirno je komentarisao prolazak njegovog tima u finale ABA lige.

– Večeras je košarka pobedila, lepa košarka za sve navijače koji su gledali utakmicu. Bili smo četiri deonice bolji od Partizana i to se ne bi desilo i ne bismo pobedili na ovakav način da nije bilo publike i prelepe atmosfere. Bukvalno su nas nosili celu utakmicu, svih 40 minuta – rekao je Tomić.

Potom se osvrnuo na celu polufinalnu seriju.

– Prošli smo sa 2-1. Sigurno da Partizan ima dosta kvalitetan tim. Ima dosta kvalitetne pojedince, a mi nemamo toliko kvalitetne pojedince koliko tim. A u košarci uvek pobeđuje tim. Hteo bih da čestitam svojim igračima jer mislim da su odigrali perfektno, ali naš posao nije završen, čeka nas finale i Zvezda uz ovakve navijače treba da bude u Evroligi sledeće sezone.

Na pitanje da li je Zvezda u meč ušla motivisanija, sa više elana, Tomić je odgovorio:

– Sigurno da su moji igrači pred meč znali koliko je značajna ova pobeda, pogotovo nad Partizanom, u gradskom derbiju, pa nije bio težak posao da ih motivišem. Sami znaju šta to znači, šta znače Partizan i Crvena zvezda. Uz moju malu pomoć oni su i reagovali kako su reagovali. I opet ponavljam, naši navijači bili su šesti igrač.

Koga bi da vidi za rivala u polufinalu, Budućnost ili Cedevitu?

– Ne bih hteo da u ovom trenutku ulazim u to. To su obe dobre ekipe, i Cedevita i Budućnost. Videćemo sutra ko će biti. U ovom trenutku treba da budemo srećni i radosni. Da prespavamo večeras i da vidimo šta će biti.

KATEGORIJE