Tomić: Oprez! Zadar zna da pobeđuje u gostima

Mečevi Crvene zvezde i Zadra spadaju u onu kategoriju klasika na Jadranu. Ipak, u poslednjih šest godina crveno-beli ne znaju kako izgleda poraz od Dalmatinaca. Statistika ABA lige kaže – Zvezda je pobedila 11 puta zaredom Zadar. A još kada se zna da je hrvatski klub poslednji put u Beogradu pobedio 2010. godine, jasno je zbog čega nas istorija uči da su crveno-beli favoriti u sutrašnjem meču.

Trener Zvezde Milan Tomić, svestan je težine zadatka.

-Vraćamo se posle skoro mesec dana u našu dvoranu, prvi protivnik je ekipa Zadra, tim koji je opasan na gostujućim parketima, sve utakmice u dosadašnjem delu sezone dobili su kao gosti, protiv Partizana, Krke I Cibone. Zadar ima svoj stil, igraju brzu košarku sa dosta tranzicije I trčanja, I moramo da odigramo dobru utakmicu, bez padova i konstantno svih 40 minuta – počeo je Tomić.

Šef struke crveno-belih objasnio je i koliko se u Zadru radi da bi i rezultati bili bolji.

-Zadar ima svoje ambicije, promenili su I doveli dvojicu novih igrača Dašića i nešto ranije Vona, što govori da menjaju u hodu, traže rešenja, I da njihova ambicija nije samo puko tavorenje u ovoj ligi. Zato maksimalno ozbiljno dočekujemo ovu utakmicu koja stiže nakon dvonedeljne pauze.

Ono što brine Tomića pred dolazak Zadrana su povređeni igrači.

-Imamo manjih problema sa povredama, pod znakom pitanja sa ovaj meč su Nenadić i Čović, a o njihovom nastupu odlučićemo pred utakmicu – zaključio je Tomić.

KATEGORIJE