Tomić: Osvojili smo ABA ligu, Superkup ABA lige i domaću ligu

Milan Tomić je posle trećeg trofeja, osvojenog ove sezone sa Crvenom zvezdom (Superkup ABA lige, ABA liga, Prvenstvo Srbije) istakao jedinostvo njegovog tima.

– Čestitam mojim igračima na dobroj utakmici. Ni kada je Partizan vodio nije ima pala borvenost. Verovali su da možemo da dobijemo utakmicu i završimo seriju danas. Imali smo problema na petici. Hteo bih Davidovcu da čestitam. Dejan je odigrao na poziciji jedan, dva, četiri i pet na kraju. Izneo je veliki teret. Sa druge strane, svi ostali su imali doprinos. Čestitam igračima, stručnom štabu i klubu na osvojenoj tituli. Pre početka sezone bio je zacrtan cilj da se osvoji ABA liga. Osvojili smo ABA ligu, Superkup ABA lige, i domaću ligu. Mislim da je učinak odličan.

Igrači oba tima su igrali sve četiri utakmica u zaista nehumanim atmosferskim uslovima.

– Sve utakmice su bile 50 stepeni. Nenromalni uslovi. Treba da ispoštujemo igrače. Može da dođe do povreda… A, evo sada je i krov prokišnjavao. Ali, takvi su uslovi, moramo da igramo. Svi igrači su verovali u pobedi. Nisu pali psihiološki i fizički. Teško je izdražti seriju teških utakmica. Ali, kada postoji ljubav prema timu, od domaćih i stranih igrača, onda će uspeh doći.

Partizan je uložio žalbu posle meča zbog greške u koracima koje je napravio Beron pre poslednjeg koša.

– Od početak sezone se ne bavim se suđenjem, niti žalbama. Nisam video snimak, tako da ne mogu da komentarišem…

KATEGORIJE