Tomić: Pehar se podiže kada se dobiju tri utakmice

Milan Tomić, trener Crvene zvezda, nije bio euforičan posle druge pobede nad Podgoričanima u finalnoj serij ABA lige i dolaska na korak do trofeja.

– Hvala publici i navijačima što su došli u ovolikom broju i što su nam stvarno pomogli da dobijemo još jednu utakmicu i da napravimo 2-0. Bez njihove podrške sigurno bi bilo mnogo teže. Preko 30 godina sam u košarci, ali sigurno da ovakvu atmosefru nikad nisam doživeo. Jesam jedino kada sam igrao sa Olimpijakosom u Areni – rekao je Tomić. – Mislim da smo svih 40 minuta dominirali, to govori i rezultat, ali to ne znači ništa. Igra se na tri pobede i moramo da budemo spremni da odigramo još kvalitetnije u Podgorici tu prvu utakmicu i da idemo na pobedu.

Povreda Perperoglua?

– U pitanju je list, ali ne mogu u ovom trenutku ništa više da vam kažem.

Šef stručnog štaba Budućnosti je pričao o uslovima…

– Komentarišem samo košarku. Bavim se samo košarkom. Zahvalio sam se navijačima na podršci. Svako može da daje izjavu kakvu god hoće. Sigurno je i Budućnost igrala i protiv Partizana, i mi smo, ne znam… 6.000 ljudi je u hali. Da li da ne navijaju za Zvezdu? Molim vas samo pitanja u vezi sa košarkom. Timski smo odigrali od prve sekunde i prvog minuta. Ako imamo 20 asistencija i 7 grešaka, onda smo odigrali timski. Odžo, Čović, Dobrić, Stratos… To je sve timski odigran posao. Najbitnija je bila odbrana, ne toliko napad. U obrani smo zaustavili i Kola i Gordića… Kad odigraš dobro u odbrani, biće lakih poena u kontranapadu.

Posle ubedljive pobede, ekipa je dobila velike ovacije.

– Sigurno je da ekipa ima samopouzdanje i da igramo lepu i agresivnu i brzu košarku. I posle utakmice protiv Partizana, gde smo dobili lako i ovde dve protiv Budućnosti, to je dobro za naš tim. Što se tiče samopouzdanja, moramo biti spremni za Podgoricu, da sada ne bude dobili smo 40 razlike i da stanemo. Ne, ne… ABA liga se uzima kada se dobiju tri utakmice.

Zvezda u ovosezonskim duelim protiv Budućnosti ima skor 5-0. Zbirna koš razika je 101 poena…

– Rezultat je 0:0.

Na pitanje da li je video nekad ovakvu razliku u finalu, Milan Tomić se setio jdnog meča iz plej-of serije Evrolige.

– Pratite basket dugo godina, sećate se utakmice Olimpijakos Sijena, plej-of za odlazak na fajnal-for… Bilo je 56 razlike u Pireju za Olimpijakos. Sledeću utakmicu smo izgubili i nismo se ni plasirali na F4. Samo to se piše. Moraš da budeš kontenrcisan. Rekao sam igračima i posle prve utakmice… Imamo treću utakmicu, ne živi se od prošlosti.

KATEGORIJE