Tomić: Poraz nije rezultat šuta Zagorca, već…

Posle meča trener Crvene zvezde Milan Tomić objasnio je sopstveno viđenje druge utakmice finalne serije Superlige. I po njemu šut Radeta Zagorca nije bio presudan, već ono što su radili njegovi igrači u poslednja dva i po minuta.

-Pravi derbi. Tvrda utakmica,  koja se preokrenula u poslednjih 2.5 minuta kada smo vodili sedam razlike. Rekao sam igračima da moramo da kontrolišemo meč svih 40. Znamo gde je Partizan najjači, a to je u kontranapadu. Na naše dve greške, oni su to odigrali i tu su preokrenuli meč. To je bio razlog što smo izgubili, a ne to što je Zagorac dao šut za tri poena. Nije bio skok u napadu problem, već ove dve-tri greške u poslednjih 2.5 minuta. Sada je 1:1 i nastavljamo dalje.

Koliko ova serija može da potraje?
-Kada bih znao ne bih bio trener, nego onaj gore.

Kome je najteže što se igra u ovakvim uslovima?

-Najteže je igračima da igraju po ovoj velikoj vrućini. Samo možemo da apelujemo da se stavi er-kondišn. Uslovi su stvarno nenormalni – ocenio je Tomić.

Plejmejker Crvene zvezde Filip Čović smatra da je Bili Beron odigrao dobru odbranu na Zagorcu prilikom šuta za pobedu.
-Čestitao bih Partizanu na pobedi. Bila je tvrda i teška utakmica, ali znali smo da će tako biti, takva je bila i prva. Na našu žalost odličila je ta jedna lopta, taj jedan šut. Ne mogu da kažem da smo loše branili. Nismo bili neoubiljni, apsolutno ne možete da se opustitie u poslednjih pet sekundi. Možete da pogrešite, Beron je bio na lopti. Čovek je šutnuo težak šut – objasnio je Čović.

 

KATEGORIJE