Tomić: Poremetio nas je izlazak Perperoglua

Crvena zvezda nije uspela da ostvari cilj i da posle dva meča izbori plasman u finale ABA lige. Partizan je pred svojim navijačima slavio (70:67).

Trener crveno-belih Milan Tomić je, očekivano, bio nezadovoljan.

– Još jedna teška utakmica, kao što je bila i prva. Analiza? Partizan je pobedio jer je bio bolji u detaljima. Dva skoka u napadu i bolje izvođenje slobodnih bacanja. Promašili smo 10 penala (24/14), u prvoj 12. Na ovakvim mečevima to ne može da se dogodi. Odbrambeno smo bili solidni, napadački nisam zadovoljan uopšte. Nismo “čitali” njihovu defanzivu niti smo radili ono što smo u svlačionici dogovorili – objašnjava Tomić.

Pored toga je Zvezda imala veoma loš šut za tri poena (28-5), a u prvom delu su pogodili samo jedan dalekometni hitac iz 14 pokušaja.

– Da ne ulazimo previše u detalje. Nismo dobro započeli utakmicu, loš šut za tri poena, kada god smo igrali leđima nešto dobro se dogodilo. U poslednja tri minuta smo imali dobijen meč, ali ta dva skoka i neki detalji u napadu su razlog poraza. Idemo dalje, igramo treći meč pred našim navijačima i moramo da se spremimo i dobijemo taj meč.

Zbog druge nesportske lične greške je najbolji strelac Zvezde Stratos Perperoglu na startu poslednjeg kvartala morao da napusti meč.

– Poremetio nas je izlazak Perperoglua. Bio je u dobrom ritmu, igrao je dobro. Jedan od naših najboljih igrača na terenu. Dve namerne lične je napravio. Da je on bio na parketu možda bi bila bolja situacija.

Strateg crveno-belih nije mogao da računa na Džoa Reglanda zbog povrede kolena, pod upitnikom je i za “majstoricu”.

– Bićete obavešteni o njegovom stanju u ponedeljak/utorak – završio je Tomić konferenciju za medije.

KATEGORIJE