Tomić pred Olimpiju: Energija, koncentracija, čvrstina

Posle Ulma, Ljubljana. Košarkaši Crvene zvezde su otputovali u Sloveniju gde ih u subotu od 17 časova očekuje meč sedmog kola ABA lige sa Olimpijom. Biće to drugi susret ovih rivala ove sezone, posle meča u Superkupu.

Crveno-beli žele da zadrže maksimalan učinak u regionalnom takmičenju i da u dobrom raspoloženju dočekaju Monako u narednom kolu Evrokupa.

– Sledi nam meč sa vrlo talentovanom ekipom, koja svoje utakmice igra sa puno energije. Već smo se sastali sa njima u prvoj zvaničnoj utakmici nove sezone u Laktašima, i videli smo na terenu da imaju kvalitet, energiju. Špan, Mesiček, Lazić, Badžim, dobri stranci poput Džonsa, tu je iskusni centar Mirza Begić. Moramo da odigramo sa puno energije, koncentracije i čvrstine ako želimo bodove u ovoj utakmici – rekao je Milan Tomić.

Ognjen Dobrić ističe da ABA liga ima prioritet.

– Važna utakmica za nas, jer je ABA liga prioritet i to smo više puta naglašavali, kao i da nas očekuje dosta rada kako bismo dostigli svoj maksimum kada je najvažnije. Na tom putu, ovakve utakmice predstavljaju izazov, jer je Olimpija dobar tim, sa puno talenta, energije i mladih igrača, ali i nekoliko vrlo iskusnih koje predvode Begić i Bubnić. Igrali smo već sa njima ove sezone, i očekujemo kvalitetnog protivnika i čvrrstu utakmicu – poručuje Dobrić.

KATEGORIJE