Tomić pred start Superkupa: “Uvek je bolje pobediti”

Crvena zvezda je prvi put na ABA Superkupu, premijerno izdanje je propustila. Pred današnji start i četvrtfinale protiv Olimpije, Milan Tomić, trener tima sa Malog Kalemegdana, je kroz šalu poručio:
– Uvek je bolje da se pobedi, nego da se izgubi. To sam uvek pričao posle velikih pobeda u Evroligi, a reći ću i pred sutrašnje četvrtfinale sa Olimpijom.

Trener crveno-belih je pripreme ocenio kao dobre.
– Sve je prošlo u najboljem mogućem redu, osim što smo imali problema sa povredama Nenadića i Davidovca, Cirbes je bio odsutan zbog obaveza u reprezentaciji Nemačke, Faje je imao problema sa leđima. Ali, to se dešava. Bitno je da se imamo dobru ekipu i da postoje igrači koji mogu da popune upražnjena mesta.

O takmičarskim ciljevima Tomić je rekao:
– Od prve zvanične utakmice ABA lige, ići ćemo korak po korak. Niko ne potpisuje ugovor sa unapred upisanim pobedama i osvojenim trofejima. Košarka je igra gde uvek postoje dve ekipe. Nadam se da će već od danas, navijači imati priliku da vide lepe i jake utakmice, posle kojih će zadovoljni otići kući.

Upitan da uporedi ABA i grčku ligu, u kojoj je proveo 25 godina, posebno u delu jačine kontakta u igri, Tomić je rekao:
– Možemo da poredimo Grčku sa ABA ligom, ali košarka je kontakt igra, odbojka nije. Generalno u svim ligama je tako i ne možemo da ocenimo gde je više ili manje.

Zvezda je drastično promenila tim, ali to ne menja njene ambicije.
– Tačno je da imamo devetoricu novih igrača, ali svi su radili dobro, atmosfera je dobra, za sada sve ide po planu – rekao je Tomić.

Pripremni period je pokazao da će veći prostor dobiti i mladi.
– Boriša Simanić i Aleksa Radanov su pokazali da mogu da budu u Zvezdi i moja je odluka da budu tu. Ali, ne očekujem da će odmah postati nosioci, ali da će korak po korak, već do januara napredovati. Oni vredno rade, slušaju i iskusne igrače koji im dosta pomažu, i naravno, mene. Jer, prvo treba da slušaju trenera. Očekujem od njih veoma uspešnu sezonu.

Zoran Martić, trener Olimpije, rivala Crvene zvezde u četvrtfinalu, bio je kratak:
– Došli smo u podmlađenom sastavu, videćemo u kakvom smo stanju. Imali smo čak petoricu igrač u reprezentacijama, tako da će nam ovo biti prva zajednička utakmica. Što se tiče takmičarskih planova, prošle godine smo bili sedmi, sada želimo korak dalje, uz promociju mladih.

O utakmici sa Zvezdom, Martić je rekao:
– Za nas je ovo priprema pre početka prvenstva, ovo će nam biti prva utakmica u kompletnom sastavu. Zvezda je glavni favorit za titulu i favorit je u prestojećem meču. Ali mi ćemo probati da odigramo najbolje što možemo i da se dobro pripremimo za sezonu.

 

Utakmica između Crvene zvezde i Olimpije igra se sutra od 20,30 časova. Prethodno će na teren istrčati Cedevita i Zadar.

KATEGORIJE