Tomić pred vratima Zvezde

Milan Tomić je na korak do Crvene zvezde! Prema nezvaničnim informacijama, mladi stručnjak, koji je dugo godina u stručnom štabu Olimpijakosa, u naredna dva dana trebalo bi da sedne za sto sa beogradskim crveno-belima, a jedina tema biće preuzimanje stručnog štaba srpskog šampiona.

Ukoliko razgovori budu uspešno završeni, nema sumnje da će Zvezda dobiti veliko pojačanje na trenerskoj klupi, jer Tomić sa sobom donosi ogromno iskustvo ne samo kao igrač, nego i trener. Bio je veoma važan šraf u sistemu Olimpijakosa i jedan od najvažnijih ljudi za funkcionisanje kluba.

Naime, posle sjajne igračke karijere u Olimpijakosu, s kojim je osvojio prvu evropsku titulu Pirejaca (1997), još pet nacionalnih titula i tri nacionalna kupa, od 2008. je stalni član stručnog štaba pirejskih crveno-belih u koga su svi treneri, od Panajotisa Janakisa, Dušana Ivkovića, Jorgosa Barcokasa i Joanisa Sferopulosa imali bezgranično poverenje.

Za to vreme, Olimpijakos je osvojio dve evropske krune, 2012. godine sa Dušanom Ivkovićem i 2013. godine sa Jorgosom Barcokasom, igrao je u još tri finala i jednom polufinalu Evrolige. Uz to, osvojene su još tri titule prvaka Grčke i dva nacionalna kupa.

KATEGORIJE