Tomić: Svi radimo za Zvezdu

Trener Crvene zvezde Milan Tomić bio je, naravno zadovoljan trijumfom, ali mu je zasmetalo što se često, pa i sada, posle važnog trijumfa, u medijima provlači podela njegovog tima na domaće i strane igrače.

– Morate da shvatite da nema odvajanja domaćih i stranih igrača. Svi radimo za Zvezdu. Jedan smo tim, hoćemo u Evroligu svi zajedno. Igra Zvezda, a ne stranci i domaći. To je Zvezda i taj košarkaški klub će biti i sa domaćim i sa stranim igračima – bio je jasan Tomić.

Stop se same utakmice tiče rekao je da je bila onakva kakvu je njegov tim očekivao.

– Teška, kao svaki derbi, pogotovo jer je igrana na našem terenu, jer smo imali veći pritisak, što sam i očekivao. Hteo bih da se zahvalim navijačima, jer su 45 minuta navijali, bodrili nas i bili šesti igrač. I kad smo gubili 11 razlike nisu prestajali da bodre ekipu i mogu samo da im kažem da su najbolji u Evropi.

Crveno-beli su pobdili posle prdužetka, međutim Tomić ističe da je ključni momenat bio u trećoj četvrtini.

– Bitan momenat je bio u trećoj četvrtini, kada se povredio Reglend. Pokušao je, svaka mu čast, čestitam mu, pokušao je da odigra na početku treće četvrtine, ali nije mogao. To je bio momenat gde se Partizan odmakao na dvocifrenu razliku. Imali smo još dva igrača koji su odigrali pod bolovima. Filipa (Čovića) kada vidite biće vam jasno. Odigrao je 17 minuta sa velikim bolom u ramenu, bio je jedan od ključnih za večerašnju pobedu. Ovo je bila najteža utakmica, najbitnija, nije da nisu bitna i sledeća, ali najbitnije je da smo poveli 1:0 i da treba da se spremimo da sledeće subote odigramo na njihovom terenu.

Čović, Davidovac, Dobrić su odradili fantastičan posao…

– Fenomenalno su odigrali. Ali molim vas čemu stalno to pominjanje domaći strani i igrači. Pa, svi radimo za Crvenu zvezdu. Zvezda je ispred svih.

Sledi sedam dana pauze…

– Utakmica je bila jaka, iscrpljujuća, pa i male povredice koje su se desile.. Sigurno nam više odgovara ovaj ritam, nego da igramo za dva.tri dana.

Bilo je mnogo pomašenih penala.

– Ne brine me to.

Na pitanje da li je očekivao da Partizan igra na ovom nivou, Tomić je odgovrio:

– Utakmica je bila teža nas. Prva u polufinalnoj seriji, prednost domaćeg terena, moraš da dobiješ… Partizan je došao rasterećen. Sad treba videti sledeću, oni moraju da dobiju.

Sada je zvezda bliža finale.

– Bliži? Dok ne bude 2-0 nismo nigde.

KATEGORIJE