Trinkijeri: Finale bi trebalo da odluče igrači, a ne…

Trener Partizana Andrea Trinkijeri zbog isključenja nije vodio crno-bele tokom četvrte četvrtine, a posle utakmice imao je šta da kaže arbitrima, iako ih nije direktno pomenuo:

– Kad već plaćam kaznu, hajde da je pošteno platim. Finale bi trebalo da odlučuju igrači, a ne ličnosti koje misle da su zvezde. Dve tehničke u sekundi jer sam rekao da nije faul. Četiri tehnicke… Ovo je sramota. Pustite da igramo košarku, sport… U prvoj utakmici polufinale ABA lige, dobili smo četiri nesportske, a danas četiri tehničke. Bilo je 42 slobodna bacanja. Mi smo se borili, čak smo poveli, pa moramo zbilja nešto fantastično da napravimo. Nije dovoljno dobro da igramo, da se vratimo, da se borimo… Nije faul, ma ovo nije faul. Celu utakmicu me vređaju. Poštujem sve, navijače, protivničke navijače, ali ovo nije poštovanje. Ovo nije poštovanje.

Usledilo je i pitanje novinara koji je konstatovao da su igrači Partizana posle njegovog isključenja bili sa više motiva.

– Eto loš trener je otišao u svlačionicu. Jel tebi neko savetuje pitanja ili sve sam? Znaš šta je emotivna reakcija? Ako znaš odgovor, nemoj da pitaš.

Objasnio je Italijan i šta se desilo na meču sa Stefanom Jankovićem.

– Povreda? Ne. Bilo mu je vruće, pozlilo mu je, slabo se osećao

Što se tiče samog kvaliteta meča

– Zvezda je super tim. Borili smo se, vratili. Teško je. Želeo bih da se igra košarka i da igrači odluče, talentom, sportskim potezima. Znam kad grešim. Prvi znam. I znam kad zaslužim grešku. Kad je pošteno, kažem preterao sam i moj posao je da radim na ivici. Ali ovo danas… Idemo dalje – završio je Trinkijeri.

KATEGORIJE