Trinkijeri: Imam dogovor sa Novicom

Trener Partizana Andrea Trinkjeri bio je tek delimično zadovoljan pole pobede nad Cibonom.

–  I mi mislimo da ovako igramo protiv Budućnosti i Zvezde. Auu… Mladi smo, ali moramo da naučimo da ne možemo ovako da otvorimo utakmicu. Tri dana samo o tome govorim, a počeli smo kao da smo pijani. Možda je malo prerano u sedam biti pijan – šaljivo je italijanski strulnjak počeo izlaganje na konferenciji za medije, pošto je prvo ćutao…

Osvrnuo se i na atmosferu u “Pioniru”…

– Našli smo kako da se vratimo, bilo je nekih dobrih trenutaka, ali ako mislimo ovako igrati protiv jačih ekipa, žao mi je navijača i mojih igrača. Atmosfera… Ja sam mislio da je super bilo u sredu u Evrokupu, ali danas je bilo još bolje. Jako je lako igrati sa energijom u ovakvoj dvorani. Uvek nešto smo u stanju da zabrljamo, nešto glavom, nešto tehnički, nešto u čitanju. Ovo nije juniorski turnir. Moramo brzo da shvatimo šta je ozbiljna profesionalna košarka. Mislim da će nam trebati vremena. Moje igrače boli glava posle pet minuta kad moraju da shvate šta treba da rade. Važna je treća pobeda zaredom. Ali postoji način kako ekipa mora da izađe na teren. Prvi zahtev je bio da moramo da kopamo. A sada moramo da igramo bolju košarku. I napad i odbranu.

Najavio je Trinkijeri da će oscilacija biti…

– Moja ekipa ne zna šta će sutra biti. Mislim da će oscolacije biti cele sezone, ali želeo bih da vidim napred u glavi. Bićemo ekipa koja će pravit mnogo greška, ne može drugačije. U ovom trenutku mi da igramo sa boljima protivnikom moramo kompletno da prometnimo koncetraicju, koliko traje, koliko shvatamo gde mora ići lopta. Opet 20 izgubljenim lopti. O čemu pričamo. Mi smo na Balakanu, a ne na Bahamima. Rekao sam igačima bravo, da se bacaju na terenu, idu u kontrnu, ali moramo biti realni. Ono što se dašavao je predviljdvo, imam zahteve i mene plaćaju i da igrači budu bolji i mogli bi bolji biti.

Na pitanje šta je sa Braunom, zašto nije igrao, kratko je odgovorio:

– Ono što ste videli – DNP/CD (nije igrao odlukom trenera).

Ni Novica Veličković nije igrao…

–  Imam dil sa Novicom. Rekao sam probaj da se vratiš u najbolju fizićku formu. Novica radi svakog dana fantastično, svaki dan je bolji. Košarka ide u smeru kom moraš skakati i trčati. Fali nam veteran. Zadovoljan sam kako trenira i kako pomaže ekipi kao kapiten. Videćemo, ako imamo sreće da se vrati u formu da može da igra.

 

KATEGORIJE