Trinkijeri: Izmislili smo pobedu, Renfro se nije plašio

Bio je Andrea Trinkijeri nervozan skoro tokom celog meča. Tražio je od svojih izabranika da igraju drugačije, pokušavao da ih smiri. Na kraju, crno-beli su uspeli pogotkom Džoka Lendejla uz zvuk sirene da sruše Mornar (75:73).

– Kako igra Mornar – na pamet, iskustvo. Našu ekipu toliko u glavi košta igra protiv zonske odbrane 40 minuta. Nismo igrali sjajno, ma ni dobro, ali smo dobili važan meč. Još kada smo savladali Turk Telekom, svi su bili srećni. Znao sam tada koliko nas košta igranje u Evrokupu – počeo je Trinkijeri.

Iako je Lendejl dao taj koš, kao iks faktor je italijanski stručnjak izdvojio jednog igrača – Renfroa.

– Možemo da pričamo da smo pobedili i to je jedino važno. Mogli smo mnogo bolje da igramo, recimo da pogodimo neki otvoren šut. Jeste teško bez navijača, ali to ne sme da bude alibi. Dobili smo meč na neke stvari koje smo izmislili. Istina je je da se Renfro nije plašio. Nekim drugima su se ruke malo tresle. Sada opet idemo da kopamo.

Upitan da li je ovakva igra rezultat karaktera igrača ili igranja u Evropi kaže:

– Više od karaktera je to kako je ekipa sastavljena. Kada si iskusan onda si ovakve mečeve već igrao. Kada si neiskusan, onda dobro počneš, pa se oni vrate, onda se pojavi strah, nervoza, obruč se sve više smanjuje. Neki to ne mogu da podnesu, nisu tada u situaciji da nešto naprave na terenu. Zato sam čekao mesec i po dana nekoga ko ovim mladima može da pomogne – zaključio je Trinkijeri.

KATEGORIJE