Trinkijeri: Mladi smo, “kratki” i nedostaje nam bek

Na licu Andree Trinkijerija, trenera Partizana, nije bilo osmeha. A opet nije bilo ni prevelike tuge. Italijan je na krajnje jednostavan način objasnio šta se dogodilo u “Pioniru”.

– Oni su radili prave stvari u pravom trenutku. Igrali smo sa enerigijom, ali njihovo iskustvo na kraju je bilo ključno. Kada izgubite protiv Valensije 69:61 jasno je da je naš napad bio problem. Primili smo dosta otvorenih šutevea. A onda je i opalo samopouzdanje u odbrani. Pogodili su 11 trojki, što je polovina svih njihovih poena. A većina je bila posle njihovih osfanzivnih skokova. To je teško nadoknaditi.

Imali ste prednost 57:52. Zašto su potom usledile greške koje su odvele u poraz?

– Ova ekipa mora imati greške. To je vidljivo. Pravimo greške jer smo “kratki”, maldi,  a i fali nam jedan bek. I to znači malo napada, malo kreacije. Sve što se dešava nije iznenađenje. Valensija je iskusnija, imaju igrače koji su igrali Evroligu i Evrokup, ali mi nismo potpnuli. Grešli smo, pravili smo ogormene greške, ali mi smo igramo, nemamo vremena da treniramo.

Da li će biti promena igračkog kadra?

– To nije pitanje za mene. Nama treba nešto, za sada smo ovakvi i ovako ćemo igrati. Bićemo bolji. Ova ekipa će uvek grešiti. Samo moraš imati malo više stabilnosti da igraš kroz greške, da budeš to u stanju. Ja sam sigurna da moji igrači shvataju šta znači igrati o ovom dresu. Ovo je jako specijalna sredina i nikada neću ni pomisliti da se može desiti, da ovi igrači u ovom dresu nisu mogivisani. Možemo biti neiskusni, grešti, gubiti, ali nemotivisani – to nemože. Ovo nije sredina da se tako ponašamo.

Šta je presudilo – kvalitet ili iskustvo?

– Pola-pola. Dubljević i Van Rosom su bili naši problemo. Kada su trebali da nas “zadave” to u i uradili. Uvek su zabili koš kada je trebalo

Da li je bolje da Partizan igra samo ABA ligu?

– Imamo jo dve utakmice Evorkupa i moramo sve da damo da dobijemo te utakmice. Uopšte ne mislim da ćemo da treniramo sedam dana, jer to nije realno. Nije takva situacija – zaključio je trener Partizana.

KATEGORIJE