Trinkijeri: Moramo da se setimo odakle smo krenuli…

Trener Partizana, Andrea Trinkijeri čestitao je Crvenoj zvezdi na plasmanu u finale ABA lige.

– Bili su favoriti i uspeli su da odigraju kao favoriti u poslednjoj majstorici. Mislim da su bili bolji, čvršći. Projektovani su da se vrate u Evroligu. Jedan poraz su imali u sezoni i ovo za nas nije kraj trke. Proces je krenuo. Moramo da se setimo odakle smo počeli, ko je bio kad sam stigao u novembru. Polako smo se digli, borili smo se četiri utakmice na jednu loptu. Danas nismo uspeli da se efikasno borimo, ali mislim da nije moment za dublje analize, jer su još vruće glave. Ali, znam da je proces krenuo. Parni valjak je počeo da se pomera i neće se zaustaviti dok se Partizan ne vrati na mesto koje mu pripada – gotovo u jednom dahu je rekao Trinkijeri.

Crvena zvezda je silovito krenula u utakmicu – 15:3…

– Loš početak. Imali smo tri, četiri šuta koja je trebalo da pogodimo. Očekivali smo težak start, ali smo morali nekako da malo više izdržimo na početku. Nismo uspeli i tu se prelomila utakmica. Borili smo se, pokušavali smo da izdržimo, ali nismo dovoljno. Mislim da tu nije stvar u borbi, već u kvalitetu. Morali smo da pogodimo barem pet, šest više trojki. Oni su zatvorili reket velikim petorkama i da bi igrao moraš da pogodiš. To je košarka, nije fudbal.

Da li je urađeno više od očekivanog?

– Ne morate to mene da pitate. Samo znam da smo mnogo radili, da smo uzeli jedan trofej, da smo smanjili distancu. Ovo je bila loša utakmica, ali zato ne možemo da zaboravimo sve drugo. Danas je moglo biti svakako, mi da puknemo, oni da puknu, da budemo egal… Svaka akcija je mogla nešto da donosi. Desilo se da nismo pogodili kada je trebalo  i onda je bilo jako teško da se igra. To zna da se desi, posebno kada imaš mladu ekipu, koja nije našla ritam utakmice….

KATEGORIJE