Trinkijeri: Nema predaje, Zvezda je sada još veći favorit

Biti ili ne biti. Pobeda donosi “majstoricu”, poraz znači kraj polufinalne serije. Tako iz ugla Partizana izgleda predstojeći okrša sa Crvenom zvezdom (subota 19.00).

Trener domaćih Andrea Trinkijeri je na konferenciji za medije slikoviti opisao šta ekipu čeka.

– Revanš? Deluje mi kao da smo u boksu, prva runda, oni su dobili. Sad ide druga i moramo da uđemo jače, bolje, pametnije. U isto vreme moramo da budemo veoma pametni. Kao u boksu, ako si jako agresivan, daješ prostora da te protivnik udari. Zato moramo da igramo 40 minuta čvrsto, pametnije. Bili su favoriti i kada je bilo 0:0, sada su još veći kada vode, ali se nećemo predati. Igramo pred našim navijačima, to mora da bude plus, a ne stres i pritisak – počeo je priču Trinkijeri.

Neće biti iznenađenja.

– Sve se zna, oni nas, mi njih. Biće veoma teška utakmica. Pripremili smo se, radili kako treba, ali to ništa ne znači ako te iste stvari ne uradimo na parketu. Moramo svi da napravimo jedan korak gore kao ekipa, treneri, igrači, svi moramo da budemo bolji.

Posle prvog duela je kao razloge poraza naveo odbranu, pre svega u igri jedan na jedan.

– Kada je jedna karakteristika, situacija, bila problem, na tome smo radili. U plej-ofu središ nešto, pa se pojavi nešto novo za sređivanje. Mečevi u doigravanju su takozvani “problem solving” odnosno rešavanje problema, ko bolje reaguje, dobija utakmice. To je bilo ključno za prvi meč, sada će možda biti nešto drugo. Oni će probati da igraju jedan na jedan sigurno, moji igrači moraju bolje.

Upitan da li očekuje novi neizvestan duel kaže:

– Nemam pojma. Kada sam došao krenuli smo da se približavamo. Dobili smo Kup, izgubili na jednu loptu, pa sad produžetak. Sada moramo taj korak da napravimo, da li je to skok, napad, odbrana, koncentracija. U plej-ofu nema sutra. Ovo je derbi koji je nezaboravan za sve. Košarku, oko košarke, za grad. To je unikat.

Još uvek se ne zna hoće li Novica Veličković sutra istrčati na teren.

– Svi ste videli kako se Novica povredio. Čekamo, ne znamo. Doktori i fizioterapeuti rade 24 sata. Još je prerano, svaki sat može da promeni sliku. Hoće li njegovo odsustvo uticati? Pitanje je korektno, ali u plej-ofu je važno pronaći pet igrača. Svi znamo šta kapiten za nas znači i kako igra. Ako igra, oke, super. Ako ne igra, okej, super. Ne možemo da se predamo. Nešto će sigurno faliti i to moramo da nadoknadimo. Svako nešto više mora da ostavi na terenu.

Na drugoj strani je neizvestan Džo Regland.

– Ne može Regland da promeni ništa u našo pripremi, jer ne znam hoće li igrati. Ne mogu da se birnem o stvarima na koje ne mogu direktno da utičem. Moje iskustvo kaže da uvek kada neko fali neko drugi može da “uskoči. Regland nije bio faktor u prvom meču, pa su dobili, našli su rešenje i nekoga da bude još važniji od njega.

Crno-bele je u prvom susretu služio šut za tri poena (30-13).

– Ne može da se računa na šut za tri. Lopta uđe, izađe, dva i dva su četiri. Voleo bih da pogodimo, ali je svaka utakmica drugačija. U košarci, posebno ovoj, su trojke ključ, mečevi se sa tim dobijaju.

Na kraju je jednu reč posebno naglasio – koncentraciju.

– Bez koncentracije ne može da se igra ozbiljna košarka, tenis, ništa u životu ne može bez toga. Radimo na tome. Neki put smo bolji, neki put grešimo. Fokus je najvažnija stvar. Sa tim može da postoji plan, da se prati plan, da se menja taj plan. Čitaš ritam utakmice, situacije, ko je opasan igrač. Koga moraš “jahati” u napadu od tvojih igrača, sve to je koncentracija – završava Trinkijeri.

KATEGORIJE