Trinkijeri o pojačanjima, domaćim igračima, Milosavljeviću…

Partizan je krenuo sa dovođenjem pojačanja za narednu sezonu. Posle Nemanje Gordića stigao je i Rešon Tomas, a blizu je i Vilijam Mozli. O svemu tome je u razgovoru za “Sportski žurnal” pričao Andrea Trinkijeri.

– Pokušao sam prvo da pronađem domaće igrače. Još me boli koliko su mi vrata zatvorili direktno u nos, nije moglo da se priča sa njima, za nas je to bilo nedozvoljeno. Voleo bih da napravim ekipu sa mnogo domaćih igrača, ali to nije bilo moguće – počeo je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak je pojasnio da je to dovelo do doskorašnjeg igrača Budućnosti.

– Onda smo krenuli sa drugačijom potragom. Šta je najsličnije domaćem igraču? Onda smo tražili drugačije. Nemanja Gordić. Već je bio u Partizanu, već je donosio titulu, zna ligu, tvrd je, ima srce kao bik. Ima i iskustvo, izuzetno je motivisan. Za mene je bilo lako da razmišljam o njemu.

Otkrio je da je nekoliko košarkaša bilo blizu.

– Imali smo 10 do 12 stativa. Tri puta je lopta dolazila na samu liniju gola, ali je neko sa nje izbacivao. Jednom je lopta ušla pola metra, ali sudija nije video. Dragan Milosavljević je bio metar u golu. Prodao sam čak i “kuću na moru” da bih ga doveo, ali je lopta onda izbačena iz gola. Ima dobrih domaćih igrača, samo su trenutno nedostupni.

Pričao je i o razgovoru koji je vodio sa Tomasom pre dolaska u redove crno-belih.

– Tomas dolazi, jer će imati prostora da se razvije. Pitao me je za spisak igrača: Meli, Strelnijeks, Vonamejker, Miler, Lendejl, Marinković”. Onda mi je rekao: “Možda je najbolje da idem tamo gde mogu da budem najbolja verzija sebe”. Tri puta sam pričao sa njim. Imali smo mnogo evroligaša kao konkurenciju. On donosi neverovatnu energiju.

Na kraju se osvrnuo na predstojeću sezonu ABA lige.

– Biće mnogo jače i teže takmičenje. Očekujem izuzetno tešku ABA ligu. Ali, mogu da se fokusiram samo na Partizan, ne na druge – zaključio je Trinkijeri.

KATEGORIJE