Trinkijeri pred Cibonu: “Treba nam pun Pionir”

U subotu, 10. novembra, crno-beli će igrati još jedan košarkaški klasik regiona! U „Pionir” stiže zagrebačka Cibona, tim koji kao i Partizan NIS, ima tri pobede i tri poraza u dosadašnjem toku ABA lige. Za utakmicu vlada veliko interesovanje, i izvesno je da će crno-beli još jednom ove godine imati podršku pune hale.

Pre priče o utakmici, Andrea Trinkijeri, trener Partizana NIS, pozvao je navijače da ispune dvoranu.
– Još jedno, našoj ekipi treba pun Pionir. Jako smo mladi i treba nam pomoć. Svakodnevno puno radimo i sada taj rad moramo pretvoriti u igru, a uz podršku je uvek lakše.

O narednom meču, šef struke crno-belih kaže:
– Očekuje nas teška utakmica, oni su jako iskusni, a mi jako neiskusni, i ako se bude igralo u ritmu koji nametne Cibona, neće biti dobro za nas. Ukoliko uspemo da nametnemo stil igre koji odgovara nama, imaćemo dobru šansu.

Rade Zagorac, krilo crno-belih, ističe puno razloga zbog kojih je sutrašnja utakmica važna za Partizan.
– Očekuje nas važna utakmica, sa mnogo aspekata. Prvi – kako bismo zaokružili mini ciklus od tri utakmice bez poraza i time potvrdili pozitivnu reakciju na dolazak novog trenera. Drugi – kako bismo odmakli Ciboni sa kojom u ovom trenutku delimo isti skor, i treći – eventualna pobeda bi bila mnogo značajna nadgradnja samopouzdanja, pred mini seriju od dva jako zahtevna gostovanja. Prethodnih dana smo radili dobro, pa verujem da uz, već redovno fantastičnu podršku navijača, možemo do jako važne pobede – istakao je Zagorac.

KATEGORIJE