Trinkijeri: Rade je bio katastrofalan, ali je zbog toga imao motiv više

Dramatična završnica je pripala Partizanu. Rade Zagorac je pogodio trojku, a Bili Beron sa skoro pola terena nije uspeo da ubaci loptu kroz obruč što je bio znak za slavlje navijača crno-belih.

Usled svega toga je Andrea Trinkijeri na konferenciju za medije došao dobro raspoložen.

– Prva stvar, ako me liga kazni jer nisam u sakou na pres, ja ću njih kazniti jer ne mogu na 40 stepeni nositi četiri košulje. Moram sa dva auta doći. Jedna kola za garderobu, drugi za mene – nasmejao se Trinkijeri.

Potom se osvrnuo na meč.

– Bolje smo igrali u ponedeljak, ovo je bio izuzetno težak meč i jedini način da pobedimo. Zvezda je jako iskusna. Čekala je da malo stanemo, malo smo bili predvidljivi u trećoj četvrtini. Moramo da igramo sa nekim tempom, brzinom. Oni su veliki, postavili su tel o i bilo je teško. Ali, kako sam rekao i posle prve utakmice, da je jedina stvar koju možemo da napravimo da pronađemo način kako da dobijemo. Gledao sam semafor u ponedeljak 98:94 i nisam se osećao poraženo. Danas smo dali sve šta imamo. Sada moramo da nađemo energije da još jednu dobru utakmicu odigramo u subotu.

Dugo je pojašnjavao poslednji napad, odnosno odluku da taj šut pripadne Zagorcu koji je pre toga šutirao 1/6 za tri i dao samo dva poena.

– Kada sam u novembru stigao, pitao sam zašto je Partizan drugačiji. I nekoliko, za mene važnih ljudi, su mi objasnili neke stvari. Znam da svi žele da pobede, ali mi moramo da damo šansu i našim igračima. I danas je Rade bio katastrofalan. Ja znam, on zna, ekipa zna. Nije mi se sviđalo kada su bili agresivni sa tribina ka njamu. Pozvao sam tajm-aut. Odlučio da igramo naš specijalitet. Tomić je pozvao kontra-tajmaut i onda sam morao da promenim taktiku – pojašnjavao je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak je nastavio u jednom dahu.

– Svi imamo skauting. Bila je jako važna lopta. Imam povernja u moje igrače i ako ne daš, nećeš dobiti nazad. Zagorac ima talenat, visinu, takav igrač mi je trebao. Uopšte nije bio pokeraški potez. Mogao je to da iznese. Znao je da je igrao loše i imao je još veću motivaciju. Ali, to je Rade, zato sam zvao njegov broj.

Na pitanje da li može da se igra bolje u ovako vrelom “Pioniru” kaže:

– Moramo da nađemo način da igramo bolje. Jednu utakmicu smo pogađali sve, u drugoj niko nije ništa. Mora više igrača da igra bolje. Imali smo par igrača koji nisu bili u ritmu utakmice. Moramo da probamo da dovedemo meč u naš tempo brže košarke. Pušica? Istina je, ne koristim ga, ja sam kriv. On se trudi, daje sve od sebe na treninzima. Ja sam kriv, ne on.

Medije je zanimalo i šta se dešava sa šutem sa linije penala, pošto su crno-beli dali samo 13 od 25 slobodnih bacanja.

– Logično objašnjenje? Dve stvari. Sigurno neki igrač nije dobar šuter i to je teško promeniti za malo vremena. Inače bi Šakil davao 50 poena svaki meč. Druga stvar. Mi smo dali važne uloge nekim igračima koji nikada nisu imali toliko bitne uloge i to je druga stvar. Jedino od koga nisam očekivao je bio Renfro koji je promašio dva bacanja, koje on daje inače. To je bilo van filma utakmice – jasan je Trinkijeri.

Plej Partizana Markus Pejdž se složio sa trenerom.

– Teška utakmica. Znali smo da moramo da dobijemo i da ne dozvolimo poraz. Trener nam je rekao da ne zna kako će meč izgledati, ali da moramo da nađemo način. Borili smo se, igrali do samog kraja, pokazali srce. Ovo je bila najvruća dvorana u kojoj sam igrao. Pogodili smo neke neverovatne šuteve, posebno Rade – zaključio je Pejdž.

KATEGORIJE