Trinkijeri: Radimo tako lepe stvari, a onda izgledamo kao deca

Dolazak Andree Trinkijerija sigurno je doneo poboljšanje. Serija od šest uzastopnih poraza pretočena je u dve pobede u nizu. I to je činjenica.

Činjenica je da italijanski stručnjak i nije nešto prezadovoljan načinom na koje su te dve pobede ostvarene.

– Izgleda loše, ali ima lep ukus. Verujem da smo videli sezonu kroz ovu utakmicu. Dobar početak, pa grupa neodgovornih klinaca, pa ponovo tim koji napravi 15 razlike, pa opet grupa dece. Verujem da moramo bolje, makar što se tiče fokus i koncetracija.

Pre nego što je govorio o detaljima meča Italijan je želeo da prozbori koju o navijačima i atmosferi.

– Pre sedam dana sam došao. Pitali su zašto. Večeras su svi videli zašto. Fantastično. Nezaboravno. Hoću puno ovakvih mečeva da doživim. Malo smo uspavali publiku i to me je razljutilo. Mogli smo da pobedimo sa 20. Mogli smo i da izgubimo. Ajmo da kopamo dalje.

Dve pobede ne pripisuje svom magičnom štapiću.

– Nisam Hari Poter. Prvo što sam hteo je da imamo filozofiju rada i igre. Pitao sam ekipu da igramo tako da zapalimo publiku. Da ne mislimo mnogo. Nekada se lopta stavlja ispod majice i čeka. A na lopti ne piše ime igrača, nego KK Partizan. Malo hoće da postignu koš. Koncetracija i selekcija šuta. Na tome radimo.

Ipak, inovacije su vidljive. Bilo je trenutaka kada je Partizan igrao sa jako niskom, ali i baš visokom postavom.

– Kada smo bili mali imali smo napad, ne i odbranu. Kada smo bili veliki dobili smo. Možemo tako lepe stvari da radimo. A onda smo imali glupu igru. Probaću da nađem šta treba, ali voleo bih i da igrači to rade.

O novim igračima, makar trenutno, šef struke crno-belih ne razmišlja.

– Još da dve-tri stvari shvatim. Nije momenat. Moramo bolje da radimo i da izgledamo na terenu. Juče sam mislio da nam je potrebno nešto, a večeras nemam pojma – rekao je Trinkijeri.

KATEGORIJE