Trinkijeri: Tražio sam od igrača da ne budu prestrašeni

Partizan je imao dvostruki razlog za zadovoljstvo. Savladali su Budućnost u derbiju kola i sada imaju prednost u međusobnom skoru sa Podgoričanima.

– Čestitam igračima na velikoj borbi, bez dva važna igrača Zagorca i Nikolića smo dobili evroligaša. Igrali smo tvrdo, borili se, kao pravi tim i na kraju slavili kod kuće – počeo je Andrea Trinkijeri.

Strateg Partizana je otkrio i šta je rekao svojim pulenima.

– Samo sam tražio da ne budu prestrašeni. Bez dva igrača se poremetila rotacija na bekovskim pozicijama. Sve to ume da se pretvori u želju i strast. Tražio sam da igraju bez straha. Jesmo imali 19 izgubljenih lopti. Joj! Mislim da nećemo do kraja sazreti u tom segmentu. Ali, dobiti ovakvu utakmicu sa toliko izgubljenih lopti i 25 asistencija je dobro. Imali smo dva uzastopna treninga i priliku da radimo na nekim detaljima. Rekao bih da se najviše promenilo u glavi, moji igrači su igrali sa publikom, bez ikakvog pritiska. Velike utakmice se dobijaju na jedan zicer, “prodatu” loptu, detalj, neke individualne stvari. Nema tu puno “kuvanja”, već ja protiv tebe, direktno, pa da vidimo ko je bolji.

Upitan da prokomentariše odlične partije Nikole Jankovića i Amara Gegića kaže:

– Ne znam, ja sam kao slon, pamtim samo loše utakmice. Nikola je bio čvrst u odbrani, napadu, ima još prostora za napredak. Sa Amarom su moji pomoćnici Aco i Vlado napravili dobar posao. Prve tri akcije je zabrljao sve, pa sam tražio neki nož, pištolj sa klupe, pa su me zaustavili. Nekada moraš pružiti podršku da bi dobio nešto. Igrao je fantastično posle toga.

Nije se složio sa konstatacijom da je Partizan odigrao “najkonstantniji meč u dosadašnjem toku sezone”

– Ne znam, pogledaću snimak. Igrali smo čvrsto, ali uvek nam se dogode ta tri četiri loša poteza u napadu-odbrani. Razlika je što ovog puta nismo ušli u depresiju. Možda smo odigrali najčvršći meč, pošto nije bio najsjajniji. Bilo je utakmica sa boljim protokom lopte, više pogođenih trojki, ali smo u ovoj imali veću želju da dobijemo nego ikad. Odbrana je bila konstantna.

Povrede Zagorca i Nikolića su smanile rotaciju, Marinković se mučio sa šutom (3-0 za tri), pa je italijanski stručnjak morao da traži rešenje. Ispostavilo se da je to bio Amar Gegić koji je odigrao 26 minuta. Postigao je četiri poena, uz četiri skoka i posebno dobru igru u defanzivi (3 ukradene lopte).

– Posao trenera je da pronađe rešenje. Ako nekome ne ide, podižeš sledećeg sa kupe, pa onog posle toga, dok ne pronađeš. Znate, u fudbalu imate štopere poput recimo Neste i Maldinija. E, Gegić je bio naš štoper – zaključio je Trinkijeri.

KATEGORIJE