Trinkijeri: Volimo Marinkovića, on nosi ožiljke

Komplimenti na račun ekipe, molba za navijače i želja za Vanju Marinkovića. Ovo je siže onoga o čemu je Andrea Trinkijeri govorio posle meča protiv Albe.

– Ovo je timska pobeda. Držali smo se i kada smo pravili greške. Kada ekipu kao što je Alba zaustavite na ispod 70 poena, znači da ste uradili solidan posao.

U dahu je Italijan nastavio.

– Zadovoljan sam i srećan zbog igrača. Ovo je za “grobare”. Ne mogu da prestanem da kopam. Ako popustim za centimetar, oni će popustiti za metar. Sve razumem, svi želimo da se Partizan vrati na staro, ali… Iz srca molim da se ne bacaju stvari u teren. Sve shvatam, ali ako mogu samo malu želju to bi bila ta.

Upitan je trener Partizana i da prokomentariše igru Vanje Marinkovića i da li će ga, kako je to novinar formulisao “vratiti u život”.

– Vanja je fantastičan dečko. On ima ožiljke. Nije mu lako da igra. Mi nismo doktori da spašavamo živote. Jako sam srećan što je igrao kompletnu utakmicu. I napad i odbranu. Moramo malo više da ga volimo. On je naše dete. Želim da ovo bude početak i da se stabiliše. Nema više te košarke u Evropi u kojoj će igrač stalno da ubacuje po 25 poena.

Pohvale je zaslužio i Nikola Janković koji je uskočio u vatru kada su Lendejl i Gagić upali u probleme sa ličnim greškama.

– Nikola je našao prostor. On je tvrd, super-timski igrač.

 

KATEGORIJE