Trinkijeri: Zvezda je favorit, ali mi je lepo ono što vidim u svom timu

Ulogu favorita u polufinalnoj seriji ABA lige, trener Partizana Andrea Trinkijeri prepušta Crvenoj zvezdi. I za takvo mišljenje ima jake argumente.

– Derbi je posebna utakmica, a u plej-ofu još posebnija. Odigrali smo tri potpuno različite utakmice, a ne sumnjam i da će četvrta biti drugačija. Mada kako i na koji način – to ne znam – počeo je priču Trinkijeri.

Italijan na klupi crno-belih zadovoljan je onim što vidi u svojoj svlačionici.

– Osećam da smo rasterećeniji. Ovo je za nas jedna stanica i igrači su shvatili. A Zvezda je pred finišom. Napravili su ekipu da se odmah vrate u Evroligu. Dugo nisam video tako talentovanu ekipu u ABA ligi. Za mene, oni su za nijansu su bolji od Budućnosti. Nisu imali povrde i imali su priliku da tempiraju formu.

Uz ovo slikovito objašnjenje Trinkijeri je još detaljnije objasnio zbog čega ima ovakav stav.

– Partizan je napravio ekipu ovog leta uz devizu “ajde najbolje što možemo”. Perperoglu je osvojio Evroligu i to ne kao igrač koji je sedeo na klupi, Reglend je igrao u Rusiji za važne ciljeve, Beron je fantastičan šuter, Rivers je važan Evroligaš, Lazić ima više trofeja od svih njegovih saigrača zajedno, Davidovac je igrao fantastično protiv nas… Zato su oni za mene favoriti

Što se tiče povređenih igrača Trinkijeri je i dalje neodređen

– Više smo bili doktori, nego igrači prethodnih nedelja. Lepo je ono što vidim, ali ja poštujem rivala. Znam šta možemo. Nema puno price. Idemo. Dali smo sve da ih vratimo. Nismo imali sreće, videćemo koliko će ko moći, a kome treba vremena da se vrati u formu.

Za analize i rekapitulaciju još nije došlo vreme

– Nije vreme da gledam unazad šta je bilo. Ovo je najveći izazov moje karijere. Ne znam šta će biti. Dali smo sve od sebe, nekada je bilo dovoljno, nekad nije. Svaki dan idemo malo unapred, a ovo je stanica. Važna stanica, ali samo stanica.

Kako će izgledati timovi u seriji čiji se mečevi igraju na sedam dana, Italijan ne može da zna…

– Nikada nisam ovako igrao. Kao da nije plej-of.

Ne može ni da odgovori ko će biti pod većim pritiskom njegovi ili Zvezdini igrači

– Ne znam. To ćemo sutra da otkrijemo. Ja sam sebi stavljam pritisak da budemo bolji. Očekujem vrhunsku atmosferu. Poštujem sve protivnike i navijače, obožavam moje grobare, biće pritiska, ali ko više, ko dalje…Ne znam… – uz osmeh je zaključio Trinkijeri.

 

 

KATEGORIJE