Trojica otišla, petorica stigla

Dunav iz Starih Banovaca u Superligu ulazi sa izmenjenim timom. U odnosu na ekipu koja je završila KLS, u ekipi neće biti Vukovića, Dragovića i Mirovića, stigla su petorica novi igrača. To su:

Dušan Šišić (29, 206) – iskusni centar koji u Dunav dolazi iz švedskog Treleborga, a u karijeri nastupao je i u Španiji, Portugaliji, Estoniji. U Košarkaškoj ligi Srbije bio je član niškog Konstantina.
Aleksandar Beloica (25, 208) – u upravo završenoj sezoni u Drugoj ligi Srbije, nastupao je za Slogu iz Kraljeva i beležio u proseku 10,7 poena uz 6,7 skokova. Igra na poziciji centra.
Aleksa Komazec (20, 207) – mladi Novopazovčanin, igra na poziciji krilnog centra, nastupao je za mlađe kategorije OKK Beograda i Partizana, da bi zatim karijeru nastavio u inostranstvu, prvo u Austriji a zatim u Italiji.
Nikola Ćirković (23, 192) – plejmejker koji je nastupao za sve mlađe selekcije Srbije, u Dunav dolazi iz Vršca a nastupao je i za Dinamik i Zemun. Jednu sezonu proveo je i u Španiji.
Mladen Grušanović (23, 200) – bek šuter koji je u karijeri igrao za Mega Leks, Jagodinu, Dinamik i Beovuk. Bio je član mlade Reprezentacije Srbije.

Ilustracije: KK Dunav

KATEGORIJE