U Paraćinu čista desetka!

Malobrojna publika koja se okupila u sali sportskog centra 7. juli u Paraćinu, mogla je da uživa u svemu što košarka u kolicima može da ponudi, od lepih poteza i velike borbenosti do neizvesnih utakmica.

No krenimo redom…

Igrač dana svakako kapiten reprezentacije Srbije i KKK Singidunum, Željko Ćirković. Prvi tripl dabl na otvaranju Prve Lige Srbije, 24 poena, 21 skok i čak 16 asistencija, nedostižno i za profesionalne košarkaše. On je, u ligaškom delu turnira, predvodio svoj tim do pobede nad Naisom iz Niša 62:20.

Naravno igrači Singidunuma, najiskusniji u okviru PLS, igrači koji čine okosnicu reprezentacije Srbije, nisu dozvolili bilo kakvu neizvesnost. Ipak igrači Naisa su u svojoj prvoj takmičarskoj utakmici, pokazali da će na svakom turniru dati sve od sebe . To se zaista i desilo u utakmici u kojoj je neizvesnosti bilo do poslednjeg sekunda utakmice.

Despot, predvođen trenerom Nikolom Đurđevićem, posle odličnih 20 minuta igre i 10 poena prednosti, u nastavku utakmice nije nastavio u istom ritmu , što su Nišlije znali da iskoriste. Na svega 5 sekundi do kraja, pri rezultatu 30:28 za Despot, trener i igrač KKK Nais, Miljan Hadžović, je zatražio tajm aut, nacrtao akciju i svi prisutni su bili u iščekivanju. Novković je zauzeo poziciju u ćošku terena, dobio dobar pas i uputio šut za tri poena. Lopta se čak dva puta zavrtela na obruču i iskliznula iz koša na radost igrača Despota ali i za osmehe igrača Naisa koji su bili ponosni na svoju prvu neizvesnu utakmicu od svog osnivanja.

Osim prvog tripl dabla Željka Ćirkovića, dabl-dabl učinak Veselka Plazačića (SINGIDUNUM) 16 poena i 13 skokova, prve poene na jednoj utakmici PLS postigao je Darko Živković (NAIS) dok je prvu trojku u okviru PLS postigao Lazar Makulović (DESPOT). Kuriozitet je da je Aleksandar Dinić (NAIS) u obe utakmice imao identičan učinak od 4 poena, 11 skokova i jedne asistencije .

KKK Singidunum – KKK Nais 62:20
KKK Singidunum: Gojaković 6 (3 sk), Rabrenović 2 (3 sk), Ćirković 24 (21 sk, 16 as), Mitrović 14 (1 sk), Plazačić 16 (13 sk)
KKK Nais: Živković 4 (1 sk), Hadžović 6 (9 sk, 1 as), Šimandli 2 (4 sk), Kostić 2 (3 sk, 2 as), Novković 2 (3 sk, 2 as), Dinić 4 (11 sk, 1 as)

KKK Despot – KKK Nais 30:28
KKK Despot: Jovanović 6 (3sk, 1 as), Mihajlović 3 (3 sk, 1 as), Živanović 10 (6 sk 1 as), Vukašinović 2 (9 sk, 3 as), Pavlović 6 (5 sk), Saliu, Vajović, Kostić, Bicok 3, Fucić
KKK Nais: Živković (1 sk), Hadžović 4 (8 sk, 1 as), Šimandli, Kostić 4 (5 sk, 2 as), Jovanović 14 (5 sk, 2 as), Novković 2 (5 sk, 3 as), Dinić 4 (11 sk, 1 as)

U revijalnom delu turnira „Trofej Paraćin 2019”, odigrane su još dve utakmice. Tigar je u prvoj utakmici savladao Despot 48:28 dok je poslednja utakmica dana bila okršaj Singidunuma i Tigra u kojoj je ubedljivo slavio tim iz Beograda 51:20.

Domaćin turnira Nikola Kato, član Tigra iz Paraćina odigrao je, po njegovim rečima, poslednji turnir u svojoj dugoj karijeri, postigavši 5 poena u pobedi nad Despotom. Ipak, nadamo se, da će se Nikola predomisliti i da će u Paraćinu i dalje biti sličnih turnira sa njim kao kapitenom Tigra.

Ostaje žal što Tigar neće moći da nastupi u okviru PLS isključivo zbog fonda igrača kojim (ne)raspolaže. Zato glavni cilj PLS i jeste uvođenje novih igrača u ovu magičnu igru.

KATEGORIJE