“U Valensiji smo videli da možemo”

Ovo kolo Evrokupa u Partizanovoj grupi počelo je pobedom Asvela u Ankari. Rezultat koji ide na ruku i crno-belima. Mada, njima su i dalje potrebne dve pobede u grupi. Zato je i večerašnji duel sa Valensijom za njih veoma bitan.

Prema rečima Alekseja Nikolića, plejmejkera Partizana, crno-beli se za njega pripremaju kao i za svaki drugi meč.
– Svaka utakmica je bitna, pa tako i ova. Za svaku se spremamo kao da je najbitnija.

O protivniku Nikolić ima samo reči hvale, ali podseća i na prvi meč, odigran u trećem kolu u Španiji.
– Čeka nas kvaliteten tim Valensije, protiv koga smo dobro igrali u gostima. Svesni smo toga i imamo neko dodatno samopouzdanje da možemo da dobijemo utakmicu na našem terenu.

Partizan je u Valensiji do samog kraja bio igri, ali je izgubio. Crno-beli znaju šta bi sada trebalo drugačije da urade, kako bi promenili i konačni ishod.
– Tamo smo previše lopti izgubili. To nas je koštalo ne samo te, već i nekih drugih utakmica. Radimo na tome da budemo što oprezniji, kad je to u pitanju. Jednostavno, da kada dođe momenat da može protivnik da se prelomi, mi i uzmemo tu priliku. Na tome je fokus.

Nema dileme da crno-beli u greške srljaju zbog mladost i neiskustva.
– Pokušavamo to da popravimo i da tu mladost pretvorimo u energiju koliko god je moguće. Možda nas je mladost koštala pre, ali u nekim utakmicama nam je donela i pobedu. Samo je bitno da popravimo neke stvari na treninzima i da greše ne ponavljamo na utakmicama.

Posle mini serije od tri pobede, Partizan je vezao dva poraza. Nikolić podvlači da nema nikakve panike, iako ih do reprezentativne pauze čekaju još dva izuzetno teška meča – ovaj protiv Valensije, pa sa Crvenom zvezdom, u ABA ligi
– Biće teško, Valensija je veoma jak protivnik. Ali, kao što sam već rekao, odigrali smo veoma dobru utakmicu u Španiji i to nam daje neko dodatno samopouzdanje da možemo da dobijemo i prekinemo ovu lošu seriju. Atmosfera je odlična, radimo maksimalno i to je neka osnova za dobru atmosferu i toga se držimo.

Sve lakšim čini to što Partizan igra pred svojim navijačima.
– To je uvek veliki plus i dodatni motiv, da navijačima pokažemo da možemo da igramo. Njihova podrška nam uvek da dodatnu energiju.

KATEGORIJE