Ubedljiviji poraz, ali bolji utisak!

Posle par dana pauze, najbolje košarkašice Srbije nastavile su turnir – i to novom utakmicom protiv Kine i novim porazom: Kina – Srbija 74:61 (24:21, 16:15, 19:14, 15:11).

Iako su prvi meč izgubile manje ubedljivo, košarkašice Srbije sada su ostavile bolji utisak. Kao i u prethodne tri utakmice, i sada su odlično počele i držale vođstvo tokom čitave prve četvrtine, a potom do kraja poluvremena nisu dozvoljavale domaćinu da napravi značajniju razliku. Ipak, previše uspona i padova u igri Srbije bilo je ključno da se upiše još jedan poraz od ekipe koja će se krajem septembra u Španiji takmičiti na Svetskom šampionatu.

Srbija je ovoga puta bila u egalu sa protivnikom što se skokova tiče (29-29), uz činjenicu da su domaćim igračicama omogućile samo tri uhvaćene lopte u napadu. Naše igračice ponovo su veoma loše realizovale slobodna bacanja (16-9). U prvom poluvremenu su za tri poena šutirale 6-3, da bi u nastavku takođe pogodile tri trojke, ali iz duplo više pokušaja (12).

Ključ pobede Kine leži u čak 26 pogodaka za dva poena uz 50 posto realizacije šuta. Naša ekipa je sa druge strane pokazala da polako ulazi u sistem uigranosti pošto je ostvarila 16 asistencija na 23 pogodaka iz igre.

Miloš Pađen, trener koji u odsustvu Marine Maljković, vodi tim na turneji po Kini, posle utakmice je rekao:
Druga utakmica protiv Kine i mnogo bolji početak nego što je to bio slučaj u prvom duelu. Imali smo opet dosta grešaka u odbrani, a to je nedopustivo za utakmicu na ovakvom nivou. Takođe smo imali i 14 izgubljenih lopti. Kina je sve to iskoristila i zasluženo pobedila.

Maja Škorić je dodala:
–Iako rezultatski izgleda da je utakmica bila lošija nego prethodna, uspele smo da popravimo neke stvari. Ali, imale smo dosta padova u igri. Na momente smo bile dobre, onda opet smo dozvoljavale da nam se oscilacije događaju i zbog toga je rezultat ovakav na kraju. Ostaje nam da izvučemo pouke, popravimo stvari za sledeću i nadamo se boljoj sutrašnjoj utakmici.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Aleksandra Crvendakić sa 16 poena, a dvocifrene su bile i Nevena Jovanović sa 11 i Saša Čađo i Dragana Stanković sa po 10. Ana Radović je dodala pet, Tijana CUkić 3, Ivana Brajković i Sanja Mandić po 2, dok se Jovana Popović, Aleksandra Račić i Aleksandra Stanaćev, nisu upisale u strelce.

Umesto u Huaihua-Jišouu, organizatori su odlučili da se i preostala tri takmičarska dana igraju u Singjiu. Tako će naš tim do povratka u Srbiju odigrati sutra i prekosutra utakmice od 13,30 protiv Australije i Argentine.

U drugoj utakmici dana Australija je pobedila Argentinu sa 50:38.

KATEGORIJE