Uniks ponovo bolji od CSKA!

Jeste 1. april, ali nije prvoaprilska šala. Posle trijumfa u Kazanju u prvoj polovini februara (71:68), Unks je i u Moskvi pobedio CSKA (83:73) u VTB ligi. Goste, koji su igrali bez Perije Henrija, do trijumfa su vodili Džamar Smit (15p), Melvin Edžim (13p, 7sk) i Moris Nudur (13p). Domaćinu u čijim redovima su bili najefikasniji Nando de Kolo (20 poena) i Serhio Rodrigez (11p), neigranje Otela Hantera i Aleka Petersa neće biti neki alibi ako na kraju ligaškog dela ne osvoje pol poziciju pred plej of, što bi bilo prvi put od 2014. godine, što nije nemoguće.

Naime, oba tima imaju po četiri poraza, s tim da je CSKA (19-4) odigrao dva meča više od Uniksa (17-4). Ukoliko se desi da ekipa grčkog stručnjaka Dimiriosa Priftisa posle 26 kola bude imala isti skor kao tim njegovog sunarodnika Dimitrisa Itudisa, Uniks će u plej-of krenuti sa čelne pozicije jer ima bolji učinak u međuosbnim susretima.

U direktnoj borbi za treće mesto Himki je kao gost, posle neizvesne završnice, pobedio Lokomotivu (87:83), uz 2 poena, 4 skoka i 7 asistencija Stefana Markovića, dok su Džordan Miki (26p, 9sk), Janis Tima (19) i Aleksej Šved bili teško rešive zagonetke za domaćina.

Zbog činjenice da Lokomotiva u čijem dresu su bili najefikasniji Dimitrij Kulagin (21 poen) i Džerom Rendl (16 poena) ima veći broj stranaca od dozovoljene kvote, trener Bob Donevald je odlučio da ovog puta odmori Dragana Apića. Da li konačan rezultat možda pokazuje da je američki stručnjak napravio pogrešnu procenu?

Foto: VTB league

KATEGORIJE