Uroš Trifunović: Znače mi tatine kritike

Kada je prošle godine Aleksandar Trifunović dobio trenerski angažman u turskoj Karšijaki, odlučio je da povede i sina Uroša (17). Talentovani bek, rođen 2000. godine, skupljao je iskustvo i borio se u potpunom novom svetu. Međutim, upravo ta stanica u njegovoj juniorskoj karijeri, pomogla mu je da bude spreman za veliki izazov u nacionalnom timu, sa kojim je pre nekoliko dana postao evropski prvak.

– Momci tamo nisu znali engleski, a ja nisam govorio turski. Sve je bilo čudno i teško prvih mesec dana – priča Uroš za “Novosti”. – Kad sve sumiram, prva godina u inostranstvu protekla je uspešno. Malo je nedostajalo da uđemo na fajnal-for, što niko nije očekivao. Igrali smo sjajno, baš sam zadovoljan.

Kako je vreme prolazilo, Uroš se sve bolje uklapao.

– Morao sam da učim turski, koji je težak. Ali kad ga slušaš svuda oko sebe svakog dana, onda počinje da ti ulazi u glavu. Momci iz kluba su polako počeli da se sporazumevaju na engleskom, tako da smo imali sve bolju komunikaciju. U suštini kad su počele utakmice sve je bilo lakše, jer smo imali zajednički jezik na terenu. Mislim da je prava stvar što sam iz Mege otišao u Tursku.

Aleksandar i Uroš Trifunović na utakmici prvenstva Srbije između Zvezde i Partizana 2010. godine.

Glavni krivac za odlazak preko granice tata Aleksandar ujedno je i glavni kritičar.

– Nemam nikakav pritisak zbog oca. Bio sam mu tokom cele sezone na oku, čak sam i trenirao sa prvim timom. Stalno me savetuje, i kada odigram dobro i kad igram loše. Mnogo mi pomogne da realnije sagledam šta sam uradio. Tek kad čujem od njega, shvatim gde grešim.

Nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde ponosan je na sina, evropskog šampiona.

– Srećan je, ali je imao i mnogo primedaba. Ipak je on bio dobar i trener i igrač, pa teži ka najboljem. Znače mi te njegove kritike, ali naravno znači i kad me pohvali. Zadovoljan je posle ovog zlata, ali za njega uvek može bolje.


Uroš trenutno ne zna koja će biti sledeća stanica u njegovoj karijeri, ali ima jednu želju:

– Samo se nadam da ću u nekom seniorskom timu dobiti minutažu i da ću tako početi profesionalnu karijeru.

 

KATEGORIJE