Valančijunas: Planiram da igram za Litvaniju na leto

Četiri pobede u dosadašnja četiri meča ima Litvanija u grupi “C” kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini i uz to će dobiti veliko pojačanje. Centar Toronta Jonas Valančijunas je potvrdio da želi da igra u preostalim mečevima protiv Poljske i Mađarske.

– Momci su bili savršeni do sada i srećan sam što je Litvanija na prvom mestu u grupi. Odradili su posao kako treba i sjajno je videti skor od četiri trijumfa i nula poraza. Tim raste i pokazuje sjajan pobednički mentalitet što je odličan znak i veoma pozitivna stvar za naš nacionalni tim. Ima još dosta da se igra, ali radimo sve što možemo da obezbedimo plasman u Kinu. Prvi korak su pobede u naredna dva meča u junu i julu – rekao je Valančijunas za zvanični sajt FIBA.

Potvrdio je da želi da pomogne sunarodnicima.

– To su moji letnji planovi, da igram za reprezentaciju. Razgovarao sam sa selektorom i ostatkom stručnog štaba o njihovim i mojim planovima za predstojeće “prozore”.

Objasnio je koliko mu to znači.

– Svaki put kada sam zdrav igram za reprezentaciju i trudim se da pomognem mojim momcima. Pretpostavljam da je to obar primer toga koliko sam ponosan i odlučan da budem deo tima. Volim to i radim to već neko vreme. Igrao sam za Litvaniju još od mlađih kategorija i čeka me još dosta godina u seniorskoj. Uživam i to je veoma važan deo moje karijere – zaključio je Valančijunas.

KATEGORIJE