Valensija odvodi Marinkovića iz Partizana!

Vanja Marinković je od trenutka kada je sezona završena bio viđen na izlaznim vratima Partizana. Talentovani bek je vidno podigao kvalitet igre na viši nivo u prethodnih godinu dana i bilo je jasno da to neće promaći oku bogatijih evropskih klubova, kao i NBA skautima zbog čega je i draftovan od strane Sakramenta.

Do juče je Marinković vagao ponude, ali najbolja je i deifinitvno bila iz Valensije. Povratnik u Evroligu je u želji da osveži sastav silno želeo i na kraju doveo 22-godišnjeg Beograđanina, prvi je izvestio Nikos Varlas sa Eurohoops.

Vanja, iako i dalje veoma mlad, ima zavidno iskustvo s obzirom da ga je Duško Vujošević ubacio u prvi tim Partizana još kada je Vanja imao 16 godina. Poslednji koji je direktno iz Partizana otišao u Valensiju bio je Vladimir Lučić, a pre tadašnjeg kapitena crno-belih istim putem su išli Dejan Milojević i Vule Avdalović. Valensija je uvek računala na srpske igrače tako da su narandžasti dres nosili još Dejan Tomašević, Igor Rakočević, Željko Rebrača, Kosta Perović, Marko Marinović, Duško Savanović, Stefan Marković, Marko Kešelj i Nemanja Nedović.

KATEGORIJE