Vaščanin Bahrein zamenio Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Šarža, član šampionata Ujedinjenih Arapskih Emirata, angažovala je trenera iz Srbije Dragana Vaščanina. On je sa ovim klubom potpisao višegodišnji ugovor i biće koordinator mlađih selekcija i član stručnog štaba.

Vaščanin, nekadašnji selektor kadetske reprezentacije Srbije, je dugo već poslovima vezan za Aziju. Prethodne dve sezone proveo je u Bahreinu, gde je vodio člana Premijer lige Nuvodort. Sličnu poziciju kao što će imati u novom klubu Vaščanin je obavljao i u Manami iz Bahreina, kao i u Al Kuvajtu, čiji je prvi tim vodio tokom 2015. godine.

Tokom karijere Vaščanin je imao mnogo uspeha u radu sa mlađim kategorijama. Bio je šampion u konkurenciji juniora sa Beovukom (1994 i 1996. godine), sa juniorima Crvene zvezde igrao je 2011. godine završni turnir Evrolige, a 2007. godine je kadetsku reprezentaciju vodio do zlatne medalje na EP.

Posle rada kao asiatent u FMP-u i podgoričkoj Budućnosti samostalno je vodio i Atlas, Hercegovac iz Bileće, kruševački Napredak, slovenačku Novu Goricu, Crnokosu iz Kosjerića…

KATEGORIJE