Vatutin: Itudis je prijatelj, Teodosić će u Evropu

Režiser prenosa slavlja CSKA posle osme titule prvaka Evrope imao je pravi osećaj. Poštovao je kamermana koji je sve vreme pratio dug i emotivan zagrljaj Andreja Vatutina, prvog čoveka CSKA i Dimitrisa Itudisa, trenera Moskovljana. Bilo je očigledno da to nisu uobičajene čestitke. Grčki trener je bio u suzama.

– To je porodična priča između nas dvojice, nismo samo trener i funkcioner, mi smo prijatelji. Rekao mi je lepe reči, bio sam mu zahvalan – objasnio je Vatutin taj zagrljaj u razgovoru za “Basketball sphere” posle meča.

Strast zbog osvajanja titule nije jenjavala ni tokom razgovora.

– Mislim da ove sezone CSKA nije bio favorit. Ali, uvek je veliki pritisak za sve nas, za igrače, trenere, menadžment. Svake sezone ista priča. Zato i znamo kako da preživimo. To je deo života, biti pod pritiskom.

Ono što je bilo više nego očigledno jeste da je na ovom fajnal-foru Crvena armija disala kao tim.

– To je stil CSKA – nastavlja Vatutin. – Da sve radimo udemo zajedno. Ove sezone smo pokazali fenomenalan karakter, atmosfera u timu je bila izvanredna od početka. To je ključni trenutak za pobedu.

Prvi čovek CSKA ostao je u prijateljskim odnosima sa Milošem Teodosićem. Ove sezone je bio i “insajder” svim novinarima kada je izjavio da će se srpski majstor koji je najveći deo karijere proveo u Moskvi, vratiti u Evropu. Odmah su svi pomislili da je na pomolu nova saradnja Tea i CSKA.

– On će se vratiti u Evropu, ali na koju destinaciju, pitajte Tea – rekao nam je Vatutin u kratkom, pobedničkom razgovoru u Vitoriji.

KATEGORIJE