Veličković: Svaka utakmica je presudna

Posle pauze zbog kvalifikacionih mečeva za odlazak na Svetsko prvenstvo, nastavlja se regionalni šampionat. U desetom kolu ABA lige, Partizan u subotu igra protiv Igokee. Meč u Laktašima je na programu od 17 sati.

Uoči sutrašnjeg duela, oba tima imaju isti učinak u regionalnoj ligi (4-5) gde su se do sada sastajali 15 puta uz 9 pobedaPartizana.

Pred polazak na put, trener crno-belih, Andrea Trinkijeri je izjavio:

– Očekuje nas veoma nezgodan protivnik, ekipa koja ima puno talenta i koja u poslednje vreme postiže preko 100 poena po utakmici. Pojačali su se sa nekoliko iskusnih igrača, opasni su i sa spoljnih i sa unutrašnjih pozicija, ali mi moramo gledati sebe i sopstvene snage upotrebiti da protiv takvog protivnika napravimo rezultat koji želimo. Biće teška utakmica, sa punoborbe. Da bismo igrali kako želimo, moramo u svakom trenutku na terenu uložitisvu energiju koju imamo – istakao je trener Partizana NIS.

Kapiten i najiskusniji igrač crno-belih, Novica Veličković, veruje u trijumf.

– Svaka utakmica u ABA ligi je za nas od presudnog značaja. Igokea se dobro pojačala, podigla formu i želi da u tom ritmu nastavi i posle pauze. Sa druge strane, mi moramo da odigramo i čvrsto i pametno, kako bismo uveli utakmicu u ritam koji nama odgovara i kako bismo se u Beograd vratili sa pobedom. Podrška sa tribina u Laktašima nam je uvek davala neku dodatnu snagu, a verujem da će zbog važnosti utakmice, broj naših navijača u hali, sutra biti još veći – naglasio je Veličković.

KATEGORIJE