“Velika je stvar biti u takvom krugu igrača”

Sezonu iz snova, Vasilije Micić i Efes, krunisali su nedavno osvajanjem titule u prvenstvu Turske. Prve posle deset godina. I to tako što su u finalu, posle majstorice, pobedili Fenerbahče. Bolji kraj ove, istorijske, sezone nisu mogli ni da zamisle.

O svemu tome, Micić je pričao u intervjuu za „Sportski žurnal”, gde je između ostalog istakao:
– Slađe je kada pobediš najboljeg. Fener jeste bio najbolji i stvarno je bilo izvanredno finale. Uspeli smo da iskoristimo kiks Fenera, kada je izgubio od Banvita, pa smo im preuzeli prvo mesto i imali prednost domaćeg terena. To nam je dosta olakšalo posao.

Prethodno je Efes stigao i do finala fajnal-fora Evrolige.
– Bilo je nemoguće dobiti CSKA. I pre fajnal-fora sam rekao da oni prvi put dolaze bez bremena favorita, a da imaju isti kvalitet kao što su imali i ranije. To im je pomoglo da se oslobode pritiska, da veruju jedni drugima i da osvoje trofej. Nije mala stvar biti i drugi u Evropi. Ostao je malo gorak ukus, ali na to gledam samo kao na veliku školu, ne kao neuspeh. Naravno, kada dođeš tako daleko, želiš i da osvojiš trofej. Ali…

Na jesen će se vratiti u Efes, ali, kako je rekao, bez pritiska da mora ovaku sezonu da ponovi.
– Ne treba da se opterećujemo time što smo uradili. Ova sezona je završena, u narednoj će biti i teških i lepih trenutaka, ali najvažnije je da glave budu čiste i da se ide korak po korak. Tako smo smo išli i sada, nismo ništa planirali. Samo smo igrali, svaku utakmicu za sebe. Možda ćemo ponoviti isti rezultat, možda će biti bolje…

Pre nego se vrati u Istanbul i sa Efesom pokuša da ponovi ovu sezonu, Micića čekaju obaveze u reprezentaciji Srbije, koja će posle dugo vremena biti u svom najjačem sastavu. Što očekivanja javnosti čini ogromnim.
– Kada je naš narod u pitanju, to je sve vrlo normalno. Čak i kada smo bili u nekom slabijem sastavu, bez nekih zvučnijih imena, bilo je tako. I to nije ništa novo.

Micić ima svoje razmišljanje o ssvemu tome.
– Osim ogromne želje da budem u reprezentaciji, velika stvar je biti u tako dobrom krugu igrača. Tu može mnogo da se nauči. Osim što provodiš vreme sa ljudima koje poznaješ ceo život.

Zna i šta je potrebno za uspeh.
– Kada si u reprezentaciji, ego mora da bude po strani. Mnogo puta se desilo da je na okupu bilo mnogo dobrih igrača, a rezultat je izostao, jer je neko pokušao da se nametne. Ustvari, rezultat na kraju je ono što donosi dobro svima nama. Ključ je da svi verujemo jedni drugima i da nas ne zanimaju mišljenja oko reprezentacije. Imamo kvalitet da napravim dobar rezultat, ali to nije nikakva garancija da ćemo rezultat i napraviti.

Priču je zaključio rečima:
– Korak po korak. Kroz karijeru sam naučio da je to jedini pravi način – rekao je Micić, a prenosi „Žurnal”.

 

KATEGORIJE