Velika šteta: Četiri trojke, najlepša asistencija – pa povreda Teodosića!

Bila je to utakmica posle koje je cela NBA liga trebalo da govori o magiji Miloša Teodosića. Meč sa kojeg će se vrteti snimci fantastičnih asistencija i pričati o rafalu trojki srpskog plejmejkera. Verovatno i o rekordu, najboljoj utakmici od prelaska preko Atlantika.

Sve je Teodosić uradio, pogodio četiri trojke u prvoj četvrtini, podelio najlepšu asistenciju u NBA ligu, ali se onda povredio! Stopalo očigledno nije izdržalo napore i posle 16 minuta na parketu, jedan od najboljih plejmejkera Evrope je završio meč.

Magnetna rezonanca će pokazati koliko će odsustvovati sa terena, ali je ogromna šteta u svakom slučaju. Za njega posebno, ali i za Kliperse koji su sa Teom na čelu ušli u pobednički ritam, pobedili Milvoki, ponovo se približili osmom mestu…

– Kako je krenuo Miloš… Bio je fenomenalan. Kako u šutu, tako i sa kretanjem lopte u napadu – pričao je Dok Rivers, trener Klipersa, najavivši magnetnu rezonancu.

Teodosić je tu magičnu eksploziju završio sa 13 poena (5-4 trojke, 2-1 penali), jednim skokom, četiri asistencije, po jednom rampom i izgubljenom loptom za samo 16 minuta na terenu!

Vašington – San Antonio 116:106, Toronto – Denver 114:110, Hjuston – Čikago 118:86, Majami – Klivlend 98:79, Nju Orleans – Portland 103:107, Sakramento – Dalas 97:103, Golden stejt – Indijana 81:92, LA Klipers – Milvoki 105:98.

KATEGORIJE