Vestbruk ljuljao, uznemirio, pa uspavao „bebu“

Svim navijačima Tandera pred očima su se vrtele brojke iz prva dva meča, posebno iz drugog, gde je Rasel Vestbruk, omiljeni sin Oklahome Siti, debelo podbacio u direktnom duelu sa Demjanom Lilardom. „Ras“ se u prvoj sledećoj utakmici pobrinuo da njegovi verni fanovi ne zaborave šta on sve može. Pobrinuo se da njegov tim ne izgubi i treći put.

Vestbruk je, za razliku od cele sezone (posebno u plej-ofu), bio pretnja u šutu za tri poena što ga, kada se to desi, čini praktično nezaustavljivim. Kada se na eksplozivnost, prodor, skočnost i visinu doda i šut, teško je da Portland u odbrani može nešto da uradi. Zato je Lilard, posle očajnog prvog poluvremena pribegao drugoj taktici.

Nakon što je Vestbruk postigao koš preko njega i napravio pokret rukom kao da ljulja bebu, najbolji igrač gostiju je reagovao. Počeo je da sipa trojke, da probija, dribla između igrača. Ubacio je 23 poena do kraja treće četvrtine i omogućio Blejzersima izjednačenje!

Ipak, bila je ovo Vestbrukova noć. Pogodio je najvažniji šut i smanjio rezultat u seriji na 2-1. Ova serija, duel ovih plejmejkera, razlog je što toliko volimo plej-of.

Oklahoma Siti: Vestbruk 33 (6-4 trojke, 11 as, 5 il), Džordž 22 (17-14 penali), Grent 18 (5-4 trojke), Šruder 17 (6 as).

Portland: Lilard 32 (6 as), Mekolum 21 (7 sk, 7 as), Kanter 19.

Orlando – Toronto 93:98, Indijana – Boston 96:104, Oklahoma Siti – Portland 120:108.

KATEGORIJE