“Videli smo šta Budućnost može”

Partizan sutra nastavlja seriju teških utakmica, koja je počela u sredu, gostovanjem u Sankt Peterburgu. Crno-bele očekuje gostovanje u Podgorici, sutra ih u „Morači“ čeka Budućnost.

U tom, kao ni u jednom od četiri meča u ovoj seriji, Partizan nije favorit. Priznao je to i Andrea Trinkijeri, trener tima iz Humske 1. I to nije rekao jer ne veruje u svoj tim, kako je više puta tokom razgovora sa novinarima pred put u Podgoricu rekao.

– Imamo potencijal. Svaki dan nešto naučimo. Zašto nismo favoriti protiv Budućnosti, videli smo u četvrtak uveče – dodao je Trinkijeri, jasno aludirajući na čudesnu pobedu Budućnosti protiv Baskonije, kada je postavljen novi rekord Evrolige po broju ubačenih trojki. Podgoričani su 21 put pogodili van 6,75.

Trinkijeri je biranim rečima pričao o ekipi iz Podgorice.
– Kada prvi put posle toliko godina igrač Evroligu, treba ti adaptacija. Ali, sada smo videli šta Budućnost može kod kuće, kakva je to bila utakmica… Teška atmosfera, na jednoj strani iskusna, na drugoj mlada ekipa.

Dodajući da nema šta da priča o Amerikancima u Budućnosti, jer o tome najbolje govore njihova vrednost na tržištu, šef struke Partizana je ipak kao ključne istakao dvojicu domaćih igrača.
– Nemanja Gordić i Nikola Ivanović će biti najveći “target” naše odbrane. Njih dvojica mogu da dobiju utakmicu sa sedam asistencija, 25 poena… Neće nam biti lako.

U Podgoricu nisu otputovali Novica Veličković i Entoni Braun, a da li će igrati Rade Zagorac, Trinkijeri nije mogao da potvrdi. To će biti poznato pred sam meč.

KATEGORIJE