Vilijamson se prijavio za draft. Koga će pogledati sreća 14. maja?

Zajon Vilijamson se putem video poruke preko svog instagram profila zahvalio univerzitetu Djuk, treneru Majku Kšiševskom i saigračima, kako je rekao najboljoj godini u njegovom životu, majci koja se mnogo žrtvovala,  a zatim izgovorio rečenicu koju su NBA timovi čekali, da je vreme za sledeći korak – draft.

View this post on Instagram

🔵Thank you Duke🔵#thebrotherhood

A post shared by Zion Williamson (@zionwilliamson) on

Jedan, ako ne i najdominantniji koledž igrač u poslednjih par decenija, tako se pridržio dojučerašnjim kolegama iz studentske klupe Djuka, Ar Džej Beretu i Kameronu Redišu koji su se takođe prijavili za predstojeći draft.

Teško je verovati da bilo ko sumnja da će Zajon biti izabran kao prvi pik. Ostaje samo dilema u koji će tim otići, ali i ona će biti razrešena daleko pre 20. juna kada je draft, odnosno 14. maja kada će se sreća na NBA lutrija odlučiti ko će birati s prve pozicije.

Najviše šansi da se domognu prvog mesta na lutriji, samim tim i Vilijamsona podjednako imaju Njujork, Klivlend i Finiks (po 14%), zatim Čikago (12.5%), Atlanta (10.5%), Vašington (9.0%), Nju Orleans, Memfis, Dalas (po 6.0%), Minesota (3.0%), LA Lejkers (2.0%), Šarlot i Majami i Sakramento (po 1.0%).

Otkad je uvedena lutrija 1985. godine, čiji je sistem u međuvremenu nekoliko puta menjan, a od ove godine će prvi put biti primenjen novi, samo jednom timu se posrećilo da sa najmanje šansi bude srećni dobitnik. Orlando je 1993. imao tek 1.52 odsto šansi (11.). Ali i to je bilo dovoljno da njihova kuglica bude izvučena prva, što je tim iskoristio da sa najviše pozicije draftuje Krisa Vebera, a zatim ga prosledi u Golden Stejt, u zamenu za Anfernija Hardaveja i prava izbora u prvi rundama na draftovima 1996, 1998. i 2000. godine…

KATEGORIJE