Vranješ (ponovo) srušio Partizan

Đorđe Gagić je učinio sve što je mogao da napravi veliki preokret, došao na korak od njega, ali se onda Nemanja Vranješ podigao dva puta na šuteve za tri poena iz nemogućih pozicija… Posle dva pokušaja, Vranješ je imao 5-5 u šutu za tri poena, a Mornar sedam poena viška.

Ostalo je vremena za još jedan trzaj Partizana. Zagorac je smanjio na minus dva 40 sekundi pre kraja (89:87), Pejdž pogodio trojku (to mu je u krvi) za minus jedan, 26 sekundi pre kraja, a onda se Vranješ našao na liniji penala, dva puta, pa još dva puta. Šest od šest. Za pobedu, iako je Pejdž imao šut za produžetak!

U 18. minutu trener Pavićević je zvao tajm-aut nezadovoljan onim što vidi na terenu. U tom trenutku, njegov Mornar je imao 16 poena prednosti (48:32)!? To je pokazatelj kakvo je bilo stanje stvari na parketu.

Barani su, pritom, imali i 18 poena viška, radili šta su hteli, od samog početka meča. Na samom startu, koristili su domaći dekoncentraciju i loše faulove Partizana. Tako su došli do dvocifrenog viška.

Onda je Nenad Čanak, šef struke crno-belih, podigao sa klupe „defanzivnu postavu“ sa Gegićem i Nikolićem koji su radili doslovno sve što se od njih očekuje, ali je već bilo kasno. Igrači Mornara su se osećali kao ribe u vodi u Topolicama. Preko ruke, uz faul, posle step-beka… Na sve načine su trojke pogađali Voler, Vranješ i Kenig, tako da verovatno ni Čanak nije mogao da zameri mnogo šta igračima. Jednostavno, ulazilo je sve!

Za to vreme, Zagorac je sedeo na klupi sa dva brza faula, dok su Lendejl i Gagić bili jedini na nivou. Morao je na teren i Novica Veličković, ali je brzo izašao, krvave glave, nakon što je na njega naleteo Gagićev lakat.

Drugo poluvreme je potvrdilo da je Partizan živ, rastrčali su se i bekovi, ali je Bronson Kenig, indijanac iz redova Mornara, bio na nivou momka koji je flertovao sa NBA.

Suludo je sipao trojke svaki put kada bi crno-beli prišli blizu jednocifrenog zaostatka. I tako je bilo sve do 35. minuta kada je Đorđe Gagić odlučio da Partizan zaslužuje šansu za pobedu. Centar crno-belih je napao Uroša Lukovića na sve moguće načine, na fore, na snagu, na… Sve je radio i iz napada u napad smanjivao zaostatak njegovog tima.

Od 77:65 za Mornar Gagić je postigao deset poena (samo su još Marinković i Pejdž ubacili po dva) i smanjio na 81:79!? Partizan je odigrao i odličnu odbranu, oterao Nemanju Vranješa na devet metara od koša…

Partizanov dželat još iz vremena kada je nosio dres Sutjeske pogodio je pravu bombu, a za njom još jednu – obe iz praktično nemogućih pozicija – 87:80, dva minuta pre kraja!

Pokušavali su i dalje crno-beli, Pejdž smanjio na četiri poena zaostatka „na vreme“ (45,2 sekunde pre kraja), onda je Zagorac ukrao loptu i smanjio na dva, 40 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene.

Markus Pejdž je još jednom pokazao da je čovek za završnice, trojkom je smanjio na samo pola koša 26 sekundi pre kraja, ali je i Vranješ igrao jednu od njegovih „trans“ utakmica – pogađao je penale bez greške. Pejdž je ipak došao do pokušaja za tri poena, ali je promašio iz teške pozicije.

Mornar – Partizan 97:94 (25:14, 25:22, 22:23, 25:23)

MORNAR: Kerington 9, Mićović 11, Kenig 23 (7-4 trojke, 5 as), Mugoša, Pavić, Vujošević, Pavićević, Voler 8 (3-2 trojke), Vranješ (5-5 trojke, 12-11 penali, 5 sk), Mornar, Rebić 8, Luković 12 (7 sk, 3 rampe).

PARTIZAN: Pejdž 20 (8-3 trojke, 6 as), Si 2, Aranitović 4, Marinković 14 (6-1 trojke), Gegić 3, Veličković 2, Pecarski, Gavrilović, Zagorac 7 (6 sk), Lendejl 11, Gagić 23 (14-8 za dva, 8-7 penali), Nikolić 8.

KATEGORIJE