Vujošević: Kluž je ozbiljan klub sa velikim ambicijama

Kluž je potvrdio. Mihai Silvasan je dobio najbolju moguću pomoć – njegov savetnik na klupi biće Duško Vujošević. Iskusni stručnjak je oduševljen projektom koji mu je predstavio rumunski klub.

– Srećan sam što sam postao deo ozbiljnog kluba sa velikim ambicijama. Nije mi bilo lako da prihvatim ovu ponudu, ali sam posle informacija koje sma prikupio, uključujući i razgovora sa mojim bivšim igračem Aleksandrom Rašićem, shvatio koliko su ozbiljni za evropski nivo košarke. Za mene je karakter igrača i stručnog štaba sa kojima radim veoma važan. Većina ekipe će biti “renovirana”, posebno kada su stranci u pitanju. Biće izabrani oni koji imaju pobednički duh, jer je na kraju taj karakter, istina i iskrenost, ono što daje rezultat – rekao je Vujošević.

Zadovoljstvo nije krio ni šef stručnog štaba Kluža.

– Presrećan sam što je klub izabrao gospodina Vujoševića, jednog od najboljih evropskih trenera koji je poznat op svojoj posvećenosti i ljubavi prema ovom sportu. Čim su mi saopštili da ću sarađivati sa njima prihvatio asm bez razmišljanja. Dule je jedan od trenera koji je cenjen svuda u svetu i činjenica da će raditi sa našom ekipom je ogromna prednost za nas i celu košarku u Rumuniji. Trener poput njega sigurno ne bi došao da nije video koliko smo ozbiljni i šta želimo. Svi ćemo profitirati od njegovog iskustva. Želim da učim i ja, ali da u isto vreme klub ostvari odbre rezultate – poručio je Mihai Silvasan.

Izvršni direktor Branko Ćuić nije krio zadovoljstvo.

– Za svako dete u Srbiji je san da radi sa Vujoševićem. Nažalost, kao igrač, nisam imao tu priliku, ali sam uzbuđen što sam uspeo da ga ubedim da nam se pridruži. On je napravio mnogo igrača koji su na kraju završili i u NBA i u Evroligi poput Bogdana Bogdanovića, Nikole Pekovića, Jana Veselog, Davisa Bertansa, Žofrija Lovernja i mnogih drugih. Naš juniorski tim je osvojio titule u kategorijama do 13, 16 i 18 godina, ekipa do 14 je bila vice-šampionska. Svi ti mladi ljudi i njihovi treneri će iskoristiti to što je Vujošević tu, iskoristiće njegovo prisustvo, znanje i iskustvo u radu i razvoju mladih – zaključio je Ćuić.

 

 

KATEGORIJE