Za vikend u Loznici – bitke za „Cigin Kup”

Ovog vikenda u Loznici će biti održan finalni turnir Kupa Milana Cige Vasojevića. U prvom polufinalu, sutra od 16 časova sastaju se Crvena zvezda i Novosadska ŽKA, a od 18,30 igraju Radivoj Korać i 021.
Finale je zakazano za nedelju, od 19.00 časova uz direktan prenos na TV Arenasport.

Aleksandra Katanić, kapiten Crvene zvezde Kombank, pred start turnira je istakla:
– Ove sezone, dva puta smo igrale protiv Novosadske ŽKA i oba puta slavile, ali po prošloj godini znamo da je Kup specifično takmičenje i da se u jednom danu odlučuje ko će da pobedi. Naravno, daćemo sve od sebe da uđemo u finale i nadam se da ćemo da osvojimo trofej. Breme favorita nas ne opterećuje, ako si najbolji moraš to i da pokažeš…

Lara Radulović, prva među jednakima u Novosadskoj ŽKA, je naglasila:
– Pre svega, ovo je veliko iskustvo i uspeh za naš klub… Potajno smo se nadali da nećemo u polufinalu da igramo protiv Zvezde, ali šta je tu je… Igrali smo ove sezone sa njima dve utakmice, u prvoj su nas dobile ubedljivo, u drugoj smo ih namučili, tako da ćemo pokušati da ponovimo tu utakmicu iz Novog Sada i pružimo što bolju partiju i dobar otpor.

Ljiljana Tomašević, kapiten Radivoja Koraća, je podsetila:
– Završili smo jako dobro ligaški deo sezone pobedom nad Zvezdom, sve više dižemo formu i verujem da ćemo biti veoma dobro pripremljeni za Kup. Bilo nam je svejedno sa kim ćemo igrati u polufinalu, jer gledamo da unapredimo našu igru i budemo što bolje, tako da ime rivala nije toliko važno. U ligi smo jednom pobedili 021, jednom su oni bili bolji od nas, tako da su, ako gledamo taj skor, šanse 50-50 odsto. Ipak, s obzirom na to kako se sada spremamo, mislim da za nijansu imamo veće šanse za finale…

Jovana Adamović, najbolja igračica i kapiten ekipe 021, je dodala:
– Ove godine smo u ligi protiv Radivoja Koraća jednu utakmici dobili, drugu izgubili, dakle, šanse su jednake… Radujemo se, nama je ovo prvo učešće na završnom turniru nacionalnog Kupa… Srećne smo, prezadovoljne, 021 je novi klub i sada smo među prve četiri ekipe u Srbiji… Uvek kažem lopta je okrugla, nikad se ne zna, igra se na jednu utakmicu… Videćemo koliko možemo…

Nacionalni Kup samostalne Srbije igra se od 2006. godine. Najviše trofeja osvojile su košarkašice Hemofarma, čak pet, od čega četiri zaredom od 2007. do 2010. godine. Partizan se radovao tri puta – 2011, 2013. i 2018. godine, Crvena zvezda dva puta 2016. i 2017, a Radivoj Korać i Vojvodina po jednom, Korać 2014, a Novosađanke 2015.

Kao i prošle godine, paralelno sa seniorkama igraće i pionirke, i to Beobasket Mini kup, na kome će učestvovati pionirke Crvene zvezde Kombank, Radivoja Koraća, Novosadske ŽKA i selekcija Loznice.
Isti parovi kao kod seniorki biće i u Beobasket Mini kupu, samo što će umesto pionirki kluba 021 igrati ekipa domaćina Loznica. Polufinala su na program u subotu od 11.30 i 13.30 sati, meč za treće mesto je u nedelju u 14.30, a finale u 16.30 časova.

FOTO: KSS

KATEGORIJE