Zadar ponizio Cibonu

Umesto hrvatskog derbija, dominacija Zadra, ili debakl Cibone, u zavisnosti iz kog se ugla gleda meč. Gosti su ponizili domaćina 66:97 (18:33, 17:20, 13:21, 18:23) i to samo dve nedelje pošto su Zadrani na istom mestu doživeli slično poniženje od istog rivala, ali u Prvenstvu Hrvatske (75:55).     

Zašto i kako se desio ovaj rezultat objašnjavaju reči obojice trenera.

– Izdominirali smo od starta. Čestitam mojim momcima na požrtvovanoj borbi i mom stafu na dobroj pripremi utakmice. Ušli smo čvrsto i borbeno sa željom da nam se ne ponovi igra iz domaćeg šampionata kada smo ubedljivo izgubili. Nastavili smo puni samopudanja, a išao nam je na ruku i loš šutrski dan Cibone. Anulirali smo start rivala koji su, ako gledate ranije utakmice, uvek izdomonirali u prvih deset minuta – rekao je trener Zadra Ante Nazor.

Njegov kolega na klupi Cibone Ivan Velić priznao je veliki poraz.

– Čestitam Zadru na zasluženoj pobedi. Mi ne da nismo odigrali utakmicu, nego mi kao da se nismo pojavili na meču. Van ritma, energije… Nismo bili mentalno na terenu. Razigrali smo ih u prvoj četvrtini. Neodstajala je agresija, pritisak, kontrola. Oni su nagrađeni na terenu za igru, a mi smo mislili da pobeda sama dolazi. Ne može se tako ući u meč sa ozbiljnim protvnikom – bio je iskren Velić kome je samo delimično zasmetalo to što Zadrani do kraja nisu spuštali nogu s gasa. – Kompleksi su čudo… Koliko ja imam pobeda nad Zadrom… Ja tako ne radim, ali, poštujem njihovu odluku da igraju maksimlanu do kraja…

Cibona: Bilinovac 8 (5as), Uljarević, Ljubičić 8, Marić, Bundović 18 (7sk), Gilbert 5, Novačić 13 (4sk), Rozić 7, Slavica, Reli-Ros 4, Džeferson 3, Markota.

Zadar: Bašić 9 (3sk, 8as), Marić 3, Megeriti 5, Krajina 16 (8s), Vuković 14 (5sk, 3as), Špralja 5, Tomas, Litl 11, Božić 22, Planinić.

KATEGORIJE