Zagorac je heroj Partizana

Rade Zagorac je do poslednjih šest sekundi  meča imao šut za tri poena 6-0. A onda je pogodio trojku. I to kakvu. Trojku kojom je doneo izjednačenje u finalnoj seriji Superlige Srbije! Partizan – Crvena zvezda – 73:72 (17:9, 19:20, 13:24, 24:19) – 1:1.

Očajan šut za tri poena obeležio je prvu četvrtinu. Kako drugačije može da se opiše činjenica da nije viđena nijedna jedina trojka i to iz čak 14 pokušaja! Partizan je šutirao 8-0, Crvena zvezda 6-0. U toj reviji promašaja nešto bolje se snalazio tim Andree Trinkijerija. Posle deset minuta igre bilo je plus osam za nominalnog domaćina – 17:9.
Partizan je, tako se makar činilo, imao punu kontrolu ritma utakmice. Zvezda je bila potpuno van ritma, a to je iskoristio Pejdž. Njegova trojka (inače prvi uspešan šutu za tri poena na utakmici) doneo je i prvu dvocifrenu prednost Partizana – 32:22. Igrao se 18. minut druge utakmice finalne serije.
Ali, Zvezda nije dozvolila večitom rivalu da se potpuno odlepi. Do sredine treće četvrtine crveno-beli su uspeli da se fokusiraju i da stignu do izjednačenja – 38:38. A onda su stigli i do prvog vođstva od starta utakmice posle trojke Berona. Igrao se 25. minut, a tim Milana Tomića imao je prednost 41:38.
Zvezda je na samom kraju treće deonice igre ostala bez Ognjena Dobrića. Krilo je nezgodno doskočio, povredio je skočni zglob, pa su saigrači morali da ga iznesu sa terena.

Ristić je, dok nije dobio petu ličnu grešku u 36. minutu, pravio dosta problema igračima Partizana. Ali, njegov izlazak iz igre nadoknadio je Mohamed Faje. Krilo iz Senegala je postiglo četiri slobodna bacanja,uz to je i izblokirao Jaramaza na polaganju. Zvezda je na tri munuta pre kraja imala plus sedam – 68:61. Greške Čovića i Berona dale su mogućnost Partizanu da se vrati u meč. Ali, Nikola Janković, a onda i Markus Pejdž bili su samo polovično uspešni sa linije penala. Crveno-beli su u poslednja dva minuta ušli sa dva poena prednosti (68:66).

Na 44 sekundi pre kraja Majkl Odžo je stao na liniju slobodnih bacanja. U zagušujućoj buci centar Zvedze je oba puta pogodio. Uzvratio je Nikola Janković sa košem pod faulom, ali nije uspešno izveo slobodnom bacanje. Partizan je imao pola koša prednosti na 28 sekundi pre kraja. Čovićev neuspeli pokušaj iz prodoara ispravio je sveprisutni Faje. Crvena zvezda je imala plus dva na osam sekundi pre kraja meča. A onda je usledilo čudo u režiji Radeta Zagorca!

Serija se nastavlja u subotu. Domaćin je Crvena zvezda.

PARTIZAN: Veličković 9 (7 sk), Gagić 2, Marinković 6, Nikolić 3, Pejdž 19 (8-4 za tri), Jaramaz 4, S. Janković 5, Tanasković, Zagorac 5 (7-1 za tri), Pušica, N. Janković 13 (7-5 za dva, 10 sk), Renfro 7 (6 sk).
CRVENA ZVEZDA: Odžo 7 (7 sk), Lazić 2, Davidovac 11, Faje 14 (10-9 sl.b), Beron 10 (7 as), Nenadić, Simanić 3, Kešelj, Čović 9, Dobrić 3, Rivers 4, Ristić 9 (5-4 za dva).

KATEGORIJE