Zagorac: “Postavili smo jake temelje”

Partizan se juče vratio sa sedmodnevne turneje po Španiji, na kojoj je odigrao niz veoma jakih utakmica, doživeo i neke vrlo teške i bolne poraze. Međutim, sve to ne brine nikoga u Humskoj. Jer – predsezona ne služi da bi se nizale pobede, već da bi se tim upoznao, uigrao pa i da bi kada dođu bitne utakmice, bio najbolji.

O tome je u intervjuu za „Sportski žurnal” pričao i Rade Zagorac.
– Već mesec dana je prošlo od početka priprema, mesec dana dobrog rada, upoznavanja. To je period koji mora da se prođe kada je reč o timu sa toliko novih igrača, kao što je kod nas.

Kad podvuče crtu, bez obzira na samo jednu pobedu iz sedam prijateljskih utakmica – zadovoljan je.
– Za ovo vreme, urađen je dobar posao i postavljeni su jaki temelji za sezonu koja nas čeka. Imamo osnove, ono na čemu ćemo bazirati igru i, nadam se, ostvariti rezultate koje smo zacrtali. Naravno da ovim takmičarskim delom i prijateljskim utakmicama koje su najviše zastupljene u javnosti, nismo baš najzadovoljniji. Ali, iskreno, nije da sam previše iznenađen tim rezultatima.

Partizan će ostatak priprema obaviti u Beogradu, za sedam dana se igra ABA Superkup u Laktašima. Crno-beli će u četvrtfinalu odmeriti snage sa Mornarom.
– I to je dobar pripremni turnir, igra se za trofej i važno je. Ići ćemo na pobedu, sa željom da osvojimo, kao što dolikuje Partizanu – poručio je Zagorac u intervjuu za „Žurnal”.

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

KATEGORIJE