Zagorac pred derbi: “Već smo izgubili previše mečeva”

Sutra je taj dan! Prvi večiti derbi u sezoni, od 17 časova pred navijačima Partizan igraju beogradski rivali. A u njemu će biti mnogo debitanata. Među njima i Rade Zagorac, jedan od lidera crno-belih.
– Meni je sve debitantsko ove sezone – počeo je priču Zagorac.

Ipak, ima više iskustva iz ovakvih utakmica, od svih ostalih debitanata u večitim derbijima, u oba tima. Umeće da iskanališe energiju.
– Već sam igrao, čak i finalne i polufinale serije, protiv Zvezde i protiv Partizana. Tako da sam ta dečija opterećenja već prošao. Ne verujem da će to biti breme.

Motiva, naravno, neće nedostajati, kaže Zagorac koji je kao najvažnije istakao sledeće:
– Dosta je važno da se mentalno pripremimo za ono što nas čeka. Što se više opteretimo, to će nam biti teže. U derbijima uvek dosta stvari igrati ulogu, ne samo individualni ili timski kvalitet.

Zagorac je istakao i jednu od tih presudnih stvari.
– Generalno, u profesionalnom sportu je najvažnije to kako se nosiš sa pritiskom. Zadatak svih nas je da sa te strane ne zakažemo.

Partizan je u seriji teški mečeva, ali i poraza. Već je nanizao tri. Iako se ovaj loš niz značajno razlikuje od onog u kome su crno-beli već bili, ponajviše prema kvalitetu igre, to nije nešto u čemu Zagorac traži utehu.
– U sportu se sve svodi na pobedu ili poraz. Ako gledamo neku širu sliku, da, ima dobrih stvari, dobra je igra. Ali činjenica je da imamo 0-3 iz poslednja tri meča. I zbog toga je veoma važna sledeća utakmica. Ne samo jer je to derbi. Moramo da budemo u stanju da 40 minuta pariramo Zvezda koja ima dobru ekipu, bez poraza je u ABA ligi.

Zaključak je jednostavan.
– Nama je ovaj meč veoam važan. Izgubili smo i više nego što je trebalo utakmica u ovom delu – jasan je Zagorac.

KATEGORIJE