Zagorac: Stvorena je nezdrava atmosfera

Samo je Rade Zagorac od igrača Partizana razgovarao sa predstavnicima medija posle poraza u trećem meču finalne serije Superlige. Pre početka priče o utakmici je imao posebnu poruku za kolegu iz protivničkog tima.

– Čestitam Zvezdi i njihovom stručnom štabu na pobedi i dobroj utakmici. Pre svega bih hteo da kažem da mi je žao zbog povrede Ognjena Dobrića. Sticajem okolnosti se to dogodilo posle kontakta sa mnom i želim mu brz oporavak. Oni su uspeli da nadomeste i njegov zaostatak i da trijumfuju – počeo je Zagorac.

Naglasio je da je njegov tim propustio neke prilike.

– Uvek je zanimljivo igrati u živopisnom ambijentu ove dvorane. Mi smo imali i propustili naše šanse. Osećam da smo imali meč u svojim rukama, egal do kraja, do tog poslednjeg minuta. Oni su pogodili neke šuteve, mi smo igrali slabije na obe strane terena i eto, sada imaju prednost.

Kao trenutak koji je odlučio meč Rade je izdvojio šuteve Davidovca i Riversa.

– Pogodili su njih dvojica dve trojke. To su neke stvari koje moraju da se izvedu bolje. Krivo mi je zbog toga, jer imam osećaj da smo propustili dobru priliku.

A, kada je u pitanju momenat koji se dogodio u poslednjem minutu kada je dobio tehničku zbog prelaska linije, pre nego što je Zvezda izvela loptu, kaže:

– Ne bih da pričam o suđenju, to je neki razlog te tehničke. Stvoreno je već previše tenzije oko derbija. Stvorena je situacija koja nije zdrava ni za jedne ni za druge. Ovo je sport. I mi i oni igramo u teškim uslovima, nije nam lako i ne volim da se košarka nipodaštava nekim drugim spoljnim faktorima. Po meni je suđenje bilo vrhunsko, na visokom nivou i nije bilo bitan faktor.

Četvrti meč je na programu u ponedeljak.

– Da bismo stigli do izjednačenja u seriji moramo da obraćamo pažnju na sitnice. Imamo dobru bazu, pariramo im energijom i fizički, ali sitnice u završnici moraju da budu bolje izvedene. Smatram da će to biti dovoljno za pobedu – zaključuje Zagorac.

KATEGORIJE